GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Πρώτος στις δικές μας πολιτικές προτεραιότητες ο χώρος της Υγείας - ΦΩΤΟ

Το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια της σ...


Το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ζήτησε ενημέρωση για την κατάσταση στο νοσοκομείο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε τη συνηθισμένη αντιπολίτευση του κλασικού εντοπισμού των προβλημάτων. Μας ενδιαφέρει τι μπορεί να γίνει από εδώ και στο εξής. Και, κυρίως, να δούμε πως νοσοκομεία που έχουν χαρακτηριστικά κεντρικά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μπορούν να επιτελέσουν καλύτερα τον ρόλο τους. Αυτός είναι ο λόγος της δικής μας παρουσίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στον κ. Μητσοτάκη, το νοσοκομείο «Μεταξά» είναι το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο των Βαλκανίων. Διαθέτει 410 κρεβάτια και πραγματοποιεί περίπου 3.500 χειρουργεία το χρόνο. Σήμερα, το 30% των κρεβατιών είναι εκτός λειτουργίας, λόγω έλλειψης, προσωπικού, από τα 6 συνολικά χειρουργεία λειτουργούν τα 4, ενώ τα 6 κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λειτουργούν με δυσκολίες. Μεγάλο αγκάθι για το νοσοκομείο αποτελεί το γεγονός ότι 5 κρεβάτια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας παραμένουν εκτός λειτουργίας.

Οι γιατροί τόνισαν την έλλειψη μηχανημάτων και εξειδικευμένου προσωπικού. Αναφερόμενος στο ανθρώπινο δυναμικό, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι «επιτελούν το καθήκον τους σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες». Για τα κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία σημείωσε ότι «οι προσλήψεις αυτές θα έπρεπε να έχουν γίνει».

«Σε ένα στενό δημοσιονομικό περιβάλλον, με αυστηρούς περιορισμούς στη σχέση προσλήψεων και αποχωρήσεων, το Κράτος πρέπει να θέτει προτεραιότητες στις προσλήψεις. Και για εμάς οι προσλήψεις στο χώρο της Υγείας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα, ειδικά στο νοσηλευτικό προσωπικό. Σε αυτήν την κατεύθυνση ελπίζω να κινηθεί και η Κυβέρνηση και σίγουρα θα κινηθούμε εμείς την επόμενη μέρα. Να θυμίσω ότι υπήρχε προγραμματισμός προσλήψεων από το 2015 όταν αποχώρησα από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο χώρος της Υγείας, ήταν πρώτος στις δικές μας πολιτικές προτεραιότητες» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

1 σχόλιο

  1. ποια κεντροδεξιά;. Η ΝΔ είναι η Δεξιά... Αυτό οδηγεί τον πρόεδρο της ΝΔ να χάνει τη μπάλα... Ενώ τα πολιτικά ζητήματα της εποχής είναι γνωστά και προσφέρονται για πολιτική αντιπαράθεση επ’ αυτών, ο ίδιος έχει αποχωρήσει από το μέτωπο της πολιτικής.

    Δεν υπάρχει η ΝΔ, υπάρχει ο ίδιος. Και από κάτω ο Άδωνις του παίρνει τον κόσμο.
    Στο μέτωπο της πολιτικής έμεινε σύντομα χωρίς ατζέντα. Το πολιτικό σχέδιό του, αν είχε, δεν λειτουργεί και η ψιμυθίωση των δημοσίων εμφανίσεων του δεν αποδίδει. Στο τέλος εμφανίζεται ως μεταρρυθμιστής χωρίς μεταρρυθμίσεις.Θα πρέπει να σοκαρίσθηκε την ημέρα που ο επικεφαλης του ΕΛΚ -μετά από μια συνάντηση μαζί του- δήλωσε ότι «δεν εμπιστεύεται τον Τσίπρα» για να τον πετάξει αμέσως στα κάγκελα ο Γιούνγκερ- που ανήκει στο ίδιο κόμμα- λέγοντας: «Εγώ τον εμπιστεύομαι».

    Όταν ήλθε στη Βουλή το Μνημόνιο ακολούθησε τον Αντώνη Σαμαρά και δεν το ψήφισε. Ως εκ τούτο ΔΕΝ ακολούθησε την αδελφή του όταν -μετά τη διαγραφή της, επειδή το ψήφισε, ίδρυσε δικό της κόμμα...Μετά την κατάρρευση του Σαμαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης την παράκαμψε και έσπευσε να θέσει υποψηφιότητα προτού καν ολοκληρωθεί μια δύσκολη οικογενειακή συζήτηση που είχε αρχίσει γι’ αυτό το θέμα.

    Με τη συνδρομή του Σαμαρά -ο μηχανισμός του οποίου σαμποτάρισε τις πρώτες αρχαιρεσίες που θα αναδείκνυαν νικητή τον Μεϊμαράκη- και παραγόντων εκτός πολιτικής, αλλα όχι και τη Ντόρας και των βουλευτών της ΝΔ, επικράτησε.

    Ο νέος αρχηγός έσπευσε να χρίσει αντιπρόεδρό του τον Άδωνι Γεωργιάδη, να αποδεχθεί το πατερναλιστικό ύφος του Σαμαρά απέναντί του και να ζητήσει πρόωρες εκλογές κάτι που τον κατατάσσει στον κύκλο επιρροής μιντιαρχών, μεταξύ των οποίων και όσοι είχαν ρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ. Η στάση του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών το επικύρωσε.αργότερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρότι πιέζεται να τον βάλει σε καραντίνα.. Επισκέφθηκε ένα αστυνομικό τμήμα για να διαπιστώσει τις ζημίες που υπέστη από την επίθεση με μολότοφ το προηγούμενο βράδυ. Από την αυτοψία συμπέρανε ότι ο… Τσίπρας δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Όσοι πάντως αστυνομικοί ΤΟΝ πήγαν εκεί τη δουλειά τους μια χαρά την έκαναν...Βρίσκεται διαρκώς εκτός θέματος. Προσπαθεί να ανοίξει θέματα εκεί που δεν υπάρχουν…

    Είναι αρχηγός χωρίς κόμμα -και μάλλον το αντιλαμβάνεται, αν ληφθεί υπόψη ότι προσπαθεί να φτιάξει ένα δικό του. Αλλά γιατί είναι πολιτικός αρχηγός χωρίς πολιτική. Χάνει τη μπάλα για τον ίδιο λόγο που την έχασε, από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης: δεν τόχει...Ο σπουδασμένος επικεφαλής ενός μεγάλου κόμματος αυτοακυρώνεται. Μιλάει με το πνεύμα αστυνόμου Β’ άλλων εποχών. Νόμος, τάξη και ασφάλεια. Σάλπισμα στους νοικοκυραίους: κινδυνεύουν. Κραυγή για τη σωτηρία του «αστικού καθεστώτος» που λένε και οι κολλητοί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση