GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διάγγελμα από τον βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας: Παράνομο το δημοψήφισμα στην Καταλονία...

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε VI είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ισπανικό λαό το βράδυ της Τρίτης και δυο ημέρες μετά το δημοψήφι...

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε VI είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ισπανικό λαό το βράδυ της Τρίτης και δυο ημέρες μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, ότι οι διοργανωτές του δημοψηφίσματος στην Καταλονία ήταν «εκτός νόμου».

«Η κυβέρνηση της Καταλονίας αναζητά να διακηρύξει την ανεξαρτησία της, παραβιάζοντας το Σύνταγμα. Δημιουργήθηκε διχασμός στην κοινωνία και η συμπεριφορά των διοργανωτών είναι ανεύθυνη», δήλωσε ο βασιλιάς Φελίπε.

«Τα ισπανικά θεσμικά όργανα πρέπει να ενεργήσουν για να διασφαλίσουν και να διατηρήσουν το κράτος δικαίου. Στην Ισπανία έχουμε δημοκρατία και όλοι μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους, ακολουθώντας πάντα τον νόμο. Προς όλους τους Καταλανούς που προβληματίζονται με την επιθετικότητα κατά της ισπανικής δημοκρατίας, το μήνυμά μου είναι αυτό: δεν είστε μόνοι. Πιστεύουμε στη χώρα μας και είμαστε περήφανοι για τη δημοκρατία μας που μας έχει δώσει ελευθερία και ευημερία. Θα υποστηρίξω την ενότητα της χώρας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση