GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αισιοδοξία στο Μαξίμου για θετική απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό την Τρίτη

Αυστηρή προειδοποίηση προς όλους τους αρμοδίους, προκειμένου να υπάρξει απόφαση στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΑΣ απηύθυνε ο πρωθυπουργ...


Αυστηρή προειδοποίηση προς όλους τους αρμοδίους, προκειμένου να υπάρξει απόφαση στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΑΣ απηύθυνε ο πρωθυπουργός, ώστε να προχωρήσει η επένδυση του Ελληνικού.
Στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζεται μάλιστα αισιοδοξία ότι το ΚΑΣ θα αποφασίσει την οριοθέτηση των ζωνών, προκειμένου το έργο να προχωρήσει απρόσκοπτα.
Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να μην δεχθεί άλλες «σκόπιμες κωλυσιεργίες», όπως φάνηκε και από την τοποθέτησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο.
Η αρχική πρόθεση, μάλιστα, της κυβέρνησης ήταν να παρακαμφθεί άμεσα το ΚΑΣ, κάτι που δεν έγινε λόγω κυρίως των αντιδράσεων του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, της Περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη, αλλά και -ηπιότερα- του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Στη συνεδρίαση, μάλιστα, υπήρξε ένταση, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αφήνει αιχμές κατά του Νίκου Φίλη, όπως αποκάλυψε χθες η Realnews.
Επιπλέον, παραμένει ανοιχτό το θέμα της αποπομπής της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Βλαζάκη, η οποία επίσης συζητήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο και η οποία θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι θα συμβεί σε περίπτωση μη απόφασης του ΚΑΣ αύριο Τρίτη.
Η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση το Σάββατο στον Realfm 97,8, ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την επένδυση του Ελληνικού αλλά αυτή της επιβάλλεται, βάρυνε, πάντως, ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα στο κυβερνών κόμμα, καθώς υπάρχει ήδη “καταγεγραμμένη” και η διαφοροποίηση του Πάνου Σκουρλέτη στη Βουλή, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ των αρχαιολόγων.
Το σχέδιο προϋπολογισμού
Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση διαμηνύει πως «ο προϋπολογισμός που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, είναι ο τελευταίος μνημονιακός».
Έμφαση θα δοθεί στο κοινωνικό μέρισμα που θα υπάρξει, σε συνεννόηση, πάντως, αυτή τη φορά με τους θεσμούς, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο ότι το ύψος του μερίσματος θα φτάνει ίσως και το ένα δισ. ευρώ, καθώς- όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές- τέτοια νούμερα δεν υπάρχουν. Ούτως ή άλλως το σχέδιο προϋπολογισμού θα αναθεωρηθεί και θα κατατεθεί στην τελική του μορφή μετά το τέλος της τρίτης αξιολόγησης, που η κυβέρνηση στοχεύει να κλείσει εντός του Δεκεμβρίου.
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση