Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

  Η αλλαγή φύλλου της αριστεράς διαταράσσει φύλα και ταυτότητες!...

  Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος. 

  Όταν το φύλλο της αριστεράς προβάλλει υπερηφάνως και διαρκώς την αύξηση των θέσεων απασχόλησης στην Ελλάδα ως επίτευγμα της κυβέρνησης Τσίπρα και ως ένδειξη προόδου, στην πραγματικότητα νομιμοποιεί πολιτικώς το "στίγμα" του νεοφιλελευθερισμού: καθιέρωση ελαστικών συμβάσεων εργασίας και διπλασιασμός των εργαζομένων με συμβάσεις μερικής απασχόλησης (ΕΡΓΑΝΗ).

  Αυτή ακριβώς η αλλαγή πολιτικού φύλλου της αριστεράς διαταράσσει φύλα και ταυτότητες στην Ελλάδα, όπου κυρίαρχο στοιχείο της ζωής γίνεται ο ερμαφροδιτισμός σε ένα σικέ παίγνιο (πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό). Δεν αναφέρομαι στην ταυτόχρονη παρουσία ανδρικών και θηλυκών γεννητικών οργάνων στον ίδιο άνθρωπο, που καθιστά προβληματική την ένταξή του σε ένα από τα δύο μέχρι πρότινος αναγνωρισμένα φύλα (ταυτότητες) και φυσιολογικό δικαίωμα την αναγνώριση, την υπεράσπιση και τον σεβασμό προς αυτόν έξω από τις κατηγορίες του αρσενικού ή του θηλυκού, ή στην επιλογή του να μεταβάλλει ταυτότητα φύλου. Δεν αναφέρομαι, αναγνώστη μου, στις διαταραχές της σεξουαλικής διαφοροποίησης (: Disorders of Sexual Differentiation - DSD). Για την δραματική κοινωνικοπολιτική ανωμαλία του ερμαφροδιτισμού μιλώ, η οποία σαν μετανεωτερική και μεταμοντέρνα μόδα ήρθε για να βασανίσει το σώμα της ελληνικής κοινωνίας. Στην αριστερονεοφιλελεύθερη σύντηξη αναφέρομαι που έχει τις πολιτικές αναλογίες της στην ανδρογυνική σύντηξη.

  Είναι σαν η κυβερνώσα αριστερά να αποτελεί μια παραλλαγή και μετεξέλιξη όχι του δημοκρατικού σοσιαλισμού ή του λενινισμού, αλλά του νεοφιλελευθερισμού. Είναι σαν η κυβέρνηση Τσίπρα να αποτελεί διαταραχή ενός δήθεν βασικού και πρωταρχικού πολιτικού φύλου με τη μορφή του ολοκληρωτισμού της ελευθέριας αγοράς. Είναι σαν η κυβέρνηση αυτή να προέκυψε από την εφαρμογή του νεοφιλελευθερισμού στην πράξη και ως προϋπόθεση για την εξέλιξη της κοινωνικής και οικονομικής αναπαραγωγής στη βάση της γενεαλογίας και αρχαιολογίας της οικονομικής ελευθεριότητας.

  Ποιό άραγε είναι το "στίγμα" - όπως το χαρακτηρίζει η σημερινή Αυγή; Η απόλυτη διαταραχή στην "σεξουαλική" σχέση εργασίας-κεφαλαίου, ή η στάση και συμπεριφορά αυτής της κυβέρνησης ως προς την ίδια αυτή σχέση;

  Ρώταγε τις προάλλες στην Βουλή ο κύριος Τσίπρας τον κύριο Μητσοτάκη να του εξηγήσει αν μπορεί, την εκτίμηση που τρέφουν ομοϊδεάτες του δεύτερου ως προς τις επιτυχίες του πρώτου στον οικονομικό τομέα. Και ο άλλος δεν απάντησε! Τι να πει; Πως ήρθε η αριστερά στα πράγματα για να νομιμοποιήσει πολιτικώς αυτά που δεν θα μπορούσε ποτέ καμία απολύτως δεξιά ή κεντρώα κυβέρνηση στην σημερινή Υποτελή Πολιτεία - Ελλάδα; Πως ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να καταστήσει τον ερμαφροδιτισμό φυσιολογικό φαινόμενο και την πολιτικοικονομική ανωμαλία των λεγόμενων μνημονίων πολιτική Flexicurity για δήθεν πρόοδο, επενδύσεις και τελικώς για δήθεν έξοδο από την "μνημονιακή πολιτική", η οποία με απολύτως αυταρχικό τρόπο θεμελιώνει το καθεστώς του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα;

  Τι να πει ο Μητσοτάκης; Πως ο ίδιος στη θέση του Τσίπρα θα είχε προ πολλού πέσει, εάν η πράξη του δικού του αφηγήματος για μείωση της ανεργίας περιελάμβανε τις πραγματικότητες που δομεί η σημερινή κυβέρνηση για τους εργαζόμενους ωρομίσθιους και με μια ποικιλία εξευτελιστικών για τον άνθρωπο ευέλικτων μορφών εργασίας; Να γιατί μιλάμε για απασχόληση ή εργασία και όχι πλέον για εργαζόμενους! Πώς να πεις εργαζόμενο τον άνθρωπο που σε μια χώρα του αναπτυγμένου καπιταλισμού αμείβεται με 3 ευρώ την ώρα;

  Καί τα φύλα καί οι ταυτότητες διαταράσσονται σε μια χώρα όπου το 60% των νέων προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα είναι με ευέλικτες μορφές απασχόλησης, εκ των οποίων 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ! Ούτε σαν άντρας, ούτε σαν γυναίκα μπορείς να νιώθεις άνετα αν είσαι ωρομίσθιος - ο ΟΑΕΔ δεν σε θεωρεί άνεργο - κατακλύζοντας τα τελευταία χρόνια τις εταιρείες πωλήσεων, την προώθηση προϊόντων μέσω τηλεφώνου, τα e-shop, τις εταιρείες σεκιούριτι, τα ντελίβερι και τα συνεργεία καθαρισμού. Και δεν χρειάζεται να φέρεις στην παρέα τον Ντουρκχάιμ, τον Φρόυντ ή τον φίλο μου τον Πιαζέ για να σου πουν πόσο πιέζονται φύλα και ταυτότητες με καθαρούς μηνιαίους μισθούς κάτω των 800 ευρώ, που αφορά σε περισσότερους από τους μισούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ενώ σχεδόν 1.200.000 συνταξιούχοι ζουν με κύρια σύνταξη κάτω από 500 ευρώ... και έπεται ακόμη πιο δραματική εξέλιξη με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για συνέχιση την μνημονιακής πολιτικής μετά το "σκίσιμο" του παρόντος μνημονίου!

  Με μια κουβέντα: Η αλλαγή φύλλου της αριστεράς νομιμοποιεί πολιτικώς κάθε διαταραχή και ανωμαλία στον κοινωνικό και οικονομικό χώρο της Ελλάδας, ενισχύοντας μια ερμαφρόδιτη κουλτούρα στις κοινωνικές σχέσεις και κυρίως στην αναπαράστασή τους στον Τύπο και στην Τηλεόραση. Αν βλέπεις τον κόσμο γύρω σου να σαπίζει μέσα στο τέλμα, την σαχλαμάρα, την φτηνιάρικη αντιδραστικότητα, το σύμπλεγμα και την παρακμή, να ξέρεις πως η ερμαφρόδιτη διαταραχή γίνεται και δική σου, προσωπική κατάσταση. Για να λυτρωθείς προσωρινά, για να την βγάλεις και σήμερα, περιμένοντας τους επενδυτές σαν τους μάγους με τα δώρα, σε μια χώρα αποεπένδυσης, αποβιομηχάνισης με μείωση της ανταγωνιστικότητας παρά τον εξευτελισμό των εργαζομένων.

  Το άστρο που οδηγεί τους επενδυτές στον πρωτογενή και κυρίως δευτερογενή τομέα της οικονομίας δεν θα σταθεί ούτε μια στιγμή στον ουρανό της Ελλάδας όσο κυριαρχεί ο ερμαφροδιτισμός. Να το ξέρεις! Η μορφή επενδύσεων για τις οποίες διψά η χώρα για να σταθεροποιηθεί και να προοδεύσει, απεχθάνεται το ερμαφρόδιτο και τους ερμαφρόδιτους. Αντίθετα, έτσι αναπτύσσονται οι αρπαχτές, το real estate σε κατάσταση ανάγκης και οι ανταλλαγές σε κατάσταση ανωμαλίας, οι οποίες με έναν απολύτως διαστροφικό τρόπο εκθειάζονται σήμερα από πολιτικούς και δημοσιογραφικά όργανα!

  Φίλε μου, καί το φύλο καί οι ταυτότητες είναι τελικά υπόθεση της μορφής παραγωγής και των σχέσεων παραγωγής. Αν δεν είναι, τότε κάτι ανώμαλο συμβαίνει. Και αν δεν σου συμβαίνει ήδη, να δεις που σύντομα θα σου συμβεί, ασχέτως αν το θεωρήσεις φυσιολογικό ή ντροπιαστική παρέκκλιση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Η αλλαγή φύλλου της αριστεράς διαταράσσει φύλα και ταυτότητες!... Rating: 5 Reviewed By: ThePress.gr