GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΑΛΟΣ! ΠΑΓΙΔΑ Σκανδαλίδη στη Φώφη με το αποτεφρωτήριο, παιχνίδι Καμίνη με ΣΥΡΙΖΑ..

Γράφει ο Αυτοδιοικητικός.  Στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα που ψηφίστηκε από τη Βουλή, χθες Τετάρτη, περιλαμβάνεται άρθρο με το οποί...

Γράφει ο Αυτοδιοικητικός. 

Στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα που ψηφίστηκε από τη Βουλή, χθες Τετάρτη, περιλαμβάνεται άρθρο με το οποίο αλλάζει η χρήση γης και διευθετούνται χωροταξικές εκκρεμότητες που απαιτούνταν για να ξεκινήσει η κατασκευή του κέντρου αποτέφρωσης, στο χώρο τον οποίο έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων.

Συγκεκριμένα το επίμαχο άρθρο αναφέρει:
«Επιτρέπεται εφεξής, η χωροθέτηση Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) και σε χώρους κοινωνικών και πολιτιστικών λειτουργιών, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στους οριζόμενους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής του Ελαιώνα, με τους προβλεπόμενους όρους και προϋποθέσεις».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Press-gr, όμως, η εξέλιξη αυτή πυροδοτεί θύελλα αντιδράσεων και πολύ μεγαλύτερη στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Για το αποτεφρωτήριο νεκρών στον Ελαιώνα, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί εδώ και πολύ καιρό μπλοκάροντας το σχετικό σχέδιο που είχε δρομολογήσει ο Γ. Καμίνης επειδή, όπως τονίζουν, δεν μπορεί να επιβαρυνθεί κι άλλο η περιοχή όταν ήδη πρόκειται να κατασκευαστεί το τζαμί κλπ.

Αντιδράσεις υπήρχαν και στη δημοτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ενώ ομόφωνα οι παρατάξεις της τοπικής δημοτικής κοινότητας ζητούσαν να βρεθεί άλλη περιοχή για το αποτεφρωτήριο. Επίσης τονίζουν ότι παραβιάζεται το προεδρικό διάταγμα Λαλιώτη για τον Ελαιώνα (30/11/1995).

Λόγω των αντιδράσεων των κατοίκων, ο Γ. Καμίνης συνεννοήθηκε παρασκηνιακώς με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει ως άρθρο σε νομοσχέδιο η κατασκευή του κέντρου αποτέφρωσης. Η συγκυρία ευνοεί μάλιστα τον κ. Καμίνη όχι μόνο λόγω των εκλογών για την ηγεσία στον κεντροαριστερά αλλά κι επειδή το Σάββατο κάνει τα εγκαίνια για την επαναλειτουργία του Σεράφειου Κολυμβητηρίου στο Ρουφ ώστε να "καλμάρει" τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Στη Βουλή χθες μόνο η Χρυσή Αυγή δεν το ψήφισε. Αντιθέτως το ψήφισε το ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό το χρεώνεται σύμφωνα με τις πληροφορίες του Press-gr ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος δεν ενημέρωσε αναλυτικά τα άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τις ισχυρές αντιδράσεις των κατοίκων καθώς και για τις εναλλακτικές που έχουν προτείνει.

Αυτή η στάση του κ. Σκανδαλίδη θεωρείται παγίδα και απέναντι στην Φώφη Γεννηματά εν όψει των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα. Πάντως το ΠΑΣΟΚ τώρα έχει εκτεθεί και την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενο είναι δύσκολο να πάρει ...πίσω τη θετική ψήφο του.

Πέραν των καλών σχέσεων που διατηρεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκανδαλίδης προσωπικά, η συμπεριφορά του αυτή μπορεί εκ πρώτης όψεως να δείχνει ακατανόητη αλλά υπάρχουν κι αυτοί που ευλόγως προβληματίζονται για το ποιον θέλει ο ίδιος στην πραγματικότητα στην ηγεσία του νέου φορέα, λαμβάνοντας υπόψη πάντοτε και το θέμα της (επαν)εκλογής του στην Α' Αθηνών στις επόμενες εκλογές...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση