GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκ στο Χόλιγουντ - Διάσημος παραγωγός κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Ο παραγωγός της ταινίας "Συμμορίες της Νέας Υόρκης", καθώς και της ταινίας "Ερωτευμένος Σαίξπηρ", που βραβεύτηκε με ...


Ο παραγωγός της ταινίας "Συμμορίες της Νέας Υόρκης", καθώς και της ταινίας "Ερωτευμένος Σαίξπηρ", που βραβεύτηκε με Όσκαρ το 1999, Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, κατηγορείται από αρκετές γυναίκες, ανάμεσά τους οι ηθοποιοί 'Ασλεϊ Τζουντ και Ρόουζ Μακ Γκόουαν, ότι επιχείρησε να τις θωπεύσει, τις εξανάγκασε να τον βλέπουν γυμνό ή τους υποσχέθηκε βοήθεια στην καριέρα τους έναντι σεξουαλικών ανταλλαγμάτων.

Ο διάσημος παραγωγός, ο οποίος είναι ένας από τους ισχυρότερους του Χόλιγουντ, ζήτησε συγγνώμη μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που αποκαλύφθηκαν σε έρευνα της εφημερίδας New York Times, ενώ δήλωσε ότι θα κάνει χρήση άδειας για να απουσιάσει από την εταιρεία του.

"Συνειδητοποιώ ότι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκα σε συναδέλφους κατά το παρελθόν προκάλεσε πολύ πόνο και ζητώ ειλικρινά συγνώμη", δήλωσε ο Γουαϊνστάιν σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας χθες, Πέμπτη.

"Στόχος μου θα είναι στο εξής να γνωρίσω τον εαυτό μου και να δαμάσω τους δαίμονες μου. Σκοπεύω να πάρω άδεια από την εταιρία και να ασχοληθώ με αυτό το πρόβλημα κατά προτεραιότητα. Μεγάλωσα τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, όταν όλοι οι κανόνες συμπεριφοράς και οι χώροι εργασίας ήταν διαφορετικοί", δήλωσε.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Λίζα Μπλουμ, ο Γουαϊνστάιν χαρακτηρίζει ωστόσο ορισμένες από τις κατηγορίες αυτές "παντελώς ψευδείς". Η δικηγόρος τον περιγράφει ως έναν "παλιό δεινόσαυρο που μαθαίνει νέους τρόπους" και δηλώνει ότι ο πελάτης της "διαβάζει βιβλία και ακολουθεί ψυχοθεραπεία".

Ο Τσαρλς Χάρντερ, άλλος δικηγόρος του Γουαϊνστάιν, δηλώνει ότι το άρθρο της εφημερίδας "είναι γεμάτο από ψεύδη και δυσφήμιση" και είπε ότι η ομάδα του ετοιμάζει μήνυση κατά της εφημερίδας.

Σύμφωνα με τη New York Times, που επικαλείται μέλη της Weinstein Company, ο παραγωγός προέβη σε τουλάχιστον οκτώ εξώδικες διευθετήσεις με γυναίκες. Μεταξύ αυτών ήταν μια νεαρή βοηθός τη δεκαετία του 1990, μια ηθοποιός, μια βοηθός στο Λονδίνο το 1998, μια Ιταλίδα μοντέλο το 2015 και η Λορίν Ο' Κόνορ, εργαζόμενη στην εταιρία, λίγο αργότερα.

Ο συνιδρυτής, μαζί με τον αδελφό του Μπομπ, των εταιριών παραγωγής Miramax και The Weinstein Company, έχει συλλέξει τα σημαντικότερα βραβεία της Έβδομης Τέχνης στις Κάννες και κυρίως στις τελετές των 'Οσκαρ.

Ο Γουαϊνστάιν, ένθερμος υποστηρικτής τον Δημοκρατικών και υποστηρικτής της υποψήφιας στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον είναι παντρεμένος τα τελευταία 15 χρόνια με τη σχεδιάστρια μόδας Τζορτζίνα Τσάπμαν σε δεύτερο γάμο.

Παρ'ότι το περιοδικό Variety, τον χαρακτηρίζει τελειωμένο στο Χόλιγουντ, αυτός δηλώνει ότι στο εξής θα "διοχετεύσει την οργή του" αγωνιζόμενος κατά του λόμπι της οπλοκατοχής, της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA) και, ετοιμάζοντας μια ταινία "για τον πρόεδρο μας" Ντόναλντ Τραμπ, σε βάρος του οποίου είχαν διατυπωθεί επίσης κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση