GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑ του δημοψηφίσματος! ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ στη Βαρκελώνη από την ισπανική αστυνομία...

«Είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι», φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι έξω από εκλογικό κέντρο της Βαρκελώνης, στο οποίο έχει αρχίσει να επεμβαίνει η ...

«Είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι», φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι έξω από εκλογικό κέντρο της Βαρκελώνης, στο οποίο έχει αρχίσει να επεμβαίνει η ισπανική αστυνομία, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters. Την ίδια ώρα φορτηγάκια της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο βρίσκονται σταθμευμένα κοντά στο εκλογικό κέντρο όπου έχουν ξεσπάσει οι ταραχές.
Η εντολή για επέμβαση των αστυνομικών στα εκλογικά κέντρα δόθηκε από την ισπανική κυβέρνηση, καθώς λίγο νωρίτερα η καταλανική αστυνομία αποχωρούσε ειρηνικά, από τα σημεία όπου είχαν στηθεί κάλπες για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Επίδειξη δύναμης γίνεται από τον Ραχόι, στην Τζιρόνε, όπου αναμένεται να ψηφίσει ο πρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης.

Οι πρώτες επιθέσεις της ισπανικής αστυνομίας στα εκλογικά κέντρα ξεκίνησαν πριν λίγη ώρα από το σχολείο στη Ramon Llull, όπου ομάδας της αντιτρομοκρατικής αντιπαρατέθηκε με το συγκεντρωμένο πλήθος. Παρακολουθώντας η Μαδρίτη την καταλανική αστυνομία να αποχωρεί από τα εκλογικά κέντρα, αποφάσισε να δράσει.
Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το αθλητικό κέντρο όπου πρόκειται να ψηφίσει ο πρόεδρος της επαρχίας Κάρλες Πουτζεμόντ, σύμφωνα με το ΑFP.

Δεκάδες μέλη των δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών της ισπανικής αστυνομίας σπρώχνουν με τις ασπίδες τους τους ανθρώπους που είναι συγκεντρωμένοι έξω από αυτό το εκλογικό κέντρο της Βαρκελώνης, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
Εξάλλου το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η αστυνομία και η εθνοφρουρά έχουν αρχίσει να κατάσχουν κάλπες και ψηφοδέλτια από εκλογικά κέντρα στην Καταλονία.
«Ιδού οι πρώτες κάλπες και τα ψηφοδέλτια που έχει κατασχέσει η αστυνομία στη Βαρκελώνη. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναπτύσσονται στην Καταλονία», ανέφερε το υπουργείο στον λογαριασμό του στο Twitter στις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας). Το μήνυμα συνοδευόταν από μια φωτογραφία.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πηγή φωτο: Twitter, ccma.cat

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση