GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτσι θα παίξουν Ελλάδα και Κύπρος - Το δίλημμα του Σκίμπε, οι σκέψεις του Σιμόν

Αν κάποιο ματς μπορεί να χαρακτηριστεί ως τελικός για την Εθνική μας ομάδα, δεν υπάρχει άλλο από το αποψινό (21:45) με την Κύπρο στο &qu...


Αν κάποιο ματς μπορεί να χαρακτηριστεί ως τελικός για την Εθνική μας ομάδα, δεν υπάρχει άλλο από το αποψινό (21:45) με την Κύπρο στο "ΓΣΠ" της Λευκωσίας για την 9η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η "γαλανόλευκη" θέλει πάση θυσία τους τρεις βαθμούς απέναντι στην ομάδα της Μεγαλονήσου, η οποία έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για την 2η θέση του ομίλου. Βέβαια, είναι αρκετά περιορισμένες, αλλά σε κάθε περίπτωση υπαρκτές. Γι' αυτό και όποιος περιμένει... φιλικό, ας αναθεωρήσει.

Μπορεί στις εξέδρες το κλίμα να είναι αρκετά φιλικό, μιας και η Εθνική μας θα έχει πολλούς στο πλάι της (Ελλαδίτες και Κύπριους), όμως η ομάδα του Ραν Μπεν Σιμόν δεν θα μπει για να αποτελέσει σάκο του μποξ. Όπως και στον πρώτο γύρο, που η Κύπρος έχασε 2-0, αλλά πάλεψε το ματς, έτσι και απόψε θα τα δώσει όλα για την τιμή της και την αξιοπρέπειά της.

Οι διεθνείς μας θα ξέρουν τι θα έχει γίνει στο Βοσνία - Βέλγιο, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί. Προφανώς, οποιαδήποτε απώλεια βαθμών των γηπεδούχων, είναι καλοδεχούμενη και θα την υποδεχτούμε με χαμόγελα. Όμως, ακόμα και να νικήσει η ομάδα του Μπαζντάρεβιτς, έχει και το ματς στο Ταλίν με την Εσθονία, άρα σε κάθε περίπτωση η Εθνική μας πρέπει να κυνηγήσει το "2 στα 2".

Οι σκέψεις του Σκίμε

Αναφορικά με τα πλάνα του Μίχαελ Σκίμπε, ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του, απλά... έδειξε με τα λεγόμενά του πως ο Κώστας Σταφυλίδης που ήταν στο πλάι του, θα πάρει φανέλα βασικού.

Ο Καρνέζης θα είναι στο τέρμα, αριστερά ο Τζαβέλλας, δεξιά ένας εκ των Τοροσίδη και Μανιάτη, με τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Ο Ζέκα είναι σίγουρος για τον άξονα και λίγο πιο μπροστά από τον παρτενέρ του, ο οποίος πιθανολογείται ότι θα είναι ο Τζιόλης. Στις δυο πτέρυγες, οι Σταφυλίδης (αριστερά) και Χριστοδουλόπουλος (δεξιά), με τον Μήτρογλου στην κορυφή.

Μένει, λοιπόν, η θέση πίσω από τον φορ. Παίζεται η θέση ανάμεσα σε Φορτούνη και Μάνταλο, με τον άσο του Ολυμπιακού να έχει ένα προβάδισμα για το αρχικό σχήμα, αλλά τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί. Ακόμα δηλαδή και να καθίσει στον πάγκο, με τον άσο της ΑΕΚ να αγωνίζεται. Με κάθε επιφύλαξη πάντα, διότι ο Σκίμπε αρέσκεται στις εκπλήξεις και πάντα βάζει την... πινελιά του.

Οι σκέψεις του Σιμόν

Στον αντίποδα, ο Ραν Μπεν Σιμόν θα κατεβάσει την Κύπρο με διάταξη 4-2-3-1, με αιχμή του δόρατος τον Σωτηρίου. Οι Χριστοφή, Εφραίμ και Ντόσα Τζούνιορ είναι τραυματίες και δεν υπολογίζονται από τον προπονητή για το ματς κόντρα στην Εθνική μας ομάδα.

Ο Παναγή θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, δεξί μπακ θα είναι ο Τζέισον Δημητρίου, και αριστερό ο Μαρκάσα. Στο κέντρο άμυνας θα δούμε τους Κατελάρη και Λαϊφη. Στον άξονα οι Αρτυματάς και Λαμπάν, δεξί εξτρέμ ο Χαραλαμπίδης και αριστερό ο Αβραάμ, δεκάρι ο Κυριάκου και μπροστά ο Σωτηρίου.

Η αποστολή έχει ως εξής: Αντώνης Γιωργαλλίδης, Κωνσταντίνος Παναγή, Νεόφυτος Μιχαήλ, Τζέισον Δημητρίου, Μάριος Στυλιανού, Φάνος Κατελάρης, Κωνσταντίνος Λαϊφης, Μάριος Αντωνιάδης, Γιώργος Μερκής, Ρενάτο Μαρκάσα, Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Γιώργος Βασιλείου, Γρηγόρης Κάστανος, Κωστάκης Αρτυματάς, Μάριος Νικολάου, Βασίλης Παπαφώτης, Χάμπος Κυριάκου, Βίνσεντ Λαμπάν, Γιώργος Οικονομίδης, Ανδρέας Αβραάμ, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Ανδρέας Μακρής, Πιέρος Σωτηρίου και Νέστωρ Μυτίδης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 8 ΑΓΩΝΕΣ)

1. Βέλγιο 22 (35-3) +32

2. Βοσνία 14 (19-8) +11

3. Ελλάδα 13 (11-5) +6

4. Κύπρος 10 (8-11) -3

5. Εσθονία 5 (5-17) -12

6. Γιβραλτάρ 0 (3-37) -34

* οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας

** σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 7 Οκτωβρίου

Κύπρος - Ελλάδα

Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Βέλγιο

Γιβραλτάρ - Εσθονία

Τρίτη 10 Οκτωβρίου

Ελλάδα - Γιβραλτάρ

Βέλγιο - Κύπρος

Εσθονία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Πηγή: filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση