GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσυνέδριο ΝΔ: Εργαζόμενοι και άνεργοι ζητούν πολιτική φιλική στις επενδύσεις - ΦΩΤΟ

Με την συμμετοχή ανθρώπων της εργασίας, αλλά και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας, ξεκίνησε το πρωί το πρώτο θεματικό προσυνέδρ...


Με την συμμετοχή ανθρώπων της εργασίας, αλλά και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας, ξεκίνησε το πρωί το πρώτο θεματικό προσυνέδριο της ΝΔ με αντικείμενο τους εργαζόμενους και τους ανέργους.

Σε μία συμβολική κίνηση η ΝΔ επέλεξε για τόπο του συνεδρίου τη Νίκαια, μία περιοχή που είναι συνδεδεμένη με τον κόσμο της εργασίας, με τους ανέργους, αλλά και με παράδοση εργατικών και κοινωνικών αγώνων.

Ανάμεσα στους παριστάμενους είναι ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης και η πλειονότητα των βουλευτών.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερωτηματολογίου που είχε διατεθεί ηλεκτρονικά στους πολίτες, από τον γραμματέα προγράμματος, Γιώργο Στεργίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ευθύνη της σύνταξης των ερωτήσεων είχε ο τομέας προγράμματος, που υπάγεται στον αντιπρόεδρο του κόμματος, Κωστή Χατζηδάκη.

Στέλεχος του τομέα σημείωνε ότι «δεν είναι δημοσκόπηση και είναι εμφανές ότι συμμετείχαν άνθρωποι με φιλελεύθερες αντιλήψεις και για τον τομέα της εργασίας. Από την άλλη, όμως, δείχνει ότι οι φιλελεύθερες απόψεις κερδίζουν έδαφος στον κόσμο της εργασίας, όπως και μεταξύ των ανέργων».

Στο ερωτηματολόγιο απάντησαν 17.844 άτομα. Ο κ. Στεργίου εξήγησε ότι δεν συνιστά δημοσκόπηση γι' αυτό και απάντησαν σε ποσοστά, 77% άνδρες και 23% γυναίκες.

Ωστόσο, είπε ότι υπήρχε αντιπροσωπευτικότητα από όλες τις κοινωνικές ομάδες (24,8% ελεύθεροι επαγγελματίες και 21,9% ιδιωτικοί υπάλληλοι), σημείωσε ότι ήταν σημαντική η εκπροσώπηση των δημοσίων υπαλλήλων (21,3%), ενώ υπάρχει και ηλικιακή αντιπροσωπευτικότητα.

Το πιο σημαντικό εύρημα, σύμφωνα με τους υπευθύνους του τομέα, ήταν από την πρώτη ερώτηση, καθώς το 79,7% απάντησε ότι τάσσεται υπέρ μιας πιο φιλικής πολιτικής για τις επενδύσεις από την πλευρά του κράτους για την ενίσχυση της απασχόλησης, έναντι 20,3% που προέκρινε μία πιο προστατευτική πολιτική από την πλευρά του κράτους για την ενίσχυση της απασχόλησης.

Επίσης, το 87% ζητά την δημιουργία φιλικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις, δίχως όμως παράβαση της εργατικής νομοθεσίας (μόνο το 8,7% αποδέχεται την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας).

Ποσοστό 66,9% προτείνει όχι μόνο επιδόματα για τους ανέργους, αλλά ειδικά προγράμματα ενίσχυσης και επανακατάρτισης, προκειμένου να βοηθηθούν οι άνεργοι για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Μόνο το 9,3% τάσσεται υπέρ ενός πιο αποτελεσματικού συστήματος επιδομάτων.

Ως μεγάλη απειλή για την αγορά εργασίας ποσοστό 51,2% θεωρεί τα μεγάλα φορολογικά βάρη.

Το 67,3% θεωρεί ότι κλειδί για την δημιουργία θέσεων εργασίας είναι φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις.

Το 67,7 % θέλουν να αποφασίζουν μόνοι τους την σχέση εργασίας τους με τους εργοδότες, ενώ το 13,7% προτιμά την διαμεσολάβηση των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Το 47,7% αξιολογεί ως σημαντικότερη προτεραιότητα την στήριξη του ιδιωτικού τομέα για την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Το 15% θεωρεί ότι σημαντικότερη προτεραιότητα είναι η στήριξη του εκπαιδευτικού συστήματος, το 14,5% θεωρεί ότι σημαντικότερη προτεραιότητα είναι η στήριξη των ζευγαριών για την δημιουργία οικογένειας, το 13,9% η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το 5,2% η στήριξη των ανέργων και το 3,7% η στήριξη του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Στην τοποθέτησή του στο πρώτο πάνελ του συνεδρίου ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης, έδωσε το πλαίσιο της ΝΔ και διευκρίνισε ότι στόχος είναι να ακούσουν τους εκπροσώπους της εργασίας και των επιχειρήσεων και να εμπλουτίσουν τις θέσεις τους και να αναζητήσουν λύσεις.

«Οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι μονόδρομος, θα έπρεπε να στρώνουμε κόκκινά χαλιά στους επενδυτές γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαραχθεί μία καλύτερη πορεία για τον τόπο», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και διευκρίνισε: «Είμαστε υπέρ της επιχειρηματικότητας, υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αλλά όχι υπέρ της λαμογιάς, δεν είμαστε υπέρ των επιχειρηματιών που έχουν χρεωκοπήσει τις επιχειρήσεις και έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Παράλληλα, σεβόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση