Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

  ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάναβη...

  Panagiotis Kostoulas  
   Καλά έχετε λαλήσει τελείως ορισμένοι #μετονκυριακο;
  Γράφετε πολεμικά ποστ προειδοποίησης σε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την ιατρικώς επιβεβλημένη χρήση της κάναβης "για να μη σωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ";
  Θα μου πει εμένα η ιατρική κοινότητα ότι σε έναν καρκινοπαθή που σφαδάζει από τους πόνους πρέπει να χορηγηθεί κάναβη κι εγώ θα πω "σόρι, πρέπει πρώτα να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ";
  Έλα Χριστέ κι Απόστολε!
  Οχι μόνο πρέπει να ψηφιστεί, αλλά πρέπει και να εξαιρεθεί από την πρόσφατη απόφαση μη ψήφισης αν δεν το ψηφίζουν και οι ΑΝΕΛ.
  Δεν θα γίνουμε κάφροι στο όνομα κανενός πολιτικού σκοπού.

  Dimitris Soultas
  Πριν ακόμα ψηφιστεί, πριν ακόμα συζητηθεί, πριν ακόμα κατατεθεί νομοσχέδιο άρχισαν τα "χαριτωμένα" σχόλια για τη θεραπευτική χρήση της καννάβης. Και ο "Καρανίκας" και το "μαστούρωμα" και ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή. Πρώτ' απ' όλα υπάρχει ήδη κοινή υπουργική απόφαση από τον Ιούνιο, που επιτρέπει τη χρήση της για ιατρικούς σκοπούς. Κι αυτό γιατί υπάρχουν άνθρωποι με βαριές παθήσεις, με σπάνια νοσήματα (χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ναυτία και εμετοί λόγω χημειοθεραπείας, η καχεξία/ανορεξία) που ανακουφίζονται και αυτό δεν είναι δοξασία, αλλά έχει αποδειχθεί στην πράξη και έχει καταγραφεί επιστημονικά.
  Η κυβέρνηση μπορεί να παίξει επικοινωνικά με το θέμα; Μπορεί, αλλά λίγο με αφορά αυτό. Όταν ψηφιστεί θα κάνει τη ζωή πολλών ανθρώπων που νοσούν καλύτερη. Κι αυτό είναι το ζητούμενο. Στην αγορά κυκλοφορούν φαρμακευτικές ουσίες απείρως πιο βαριές και με διαπιστωμένες παρενέργειες κι αυτό δεν απασχόλησε ποτέ κανέναν.
  Μπορεί κάποιοι να επιμένουν να μιλούν σαν ενωματάρχες της δεκαετίας του '50, αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα (και μάλλον δεν θεραπεύεται ούτε με την κάνναβη). Όταν ένα νομοθέτημα κάνει τη ζωή κάποιων ανθρώπων καλύτερη, το να κάνεις φθηνή πλακίτσα ή μικροπολιτική δεν λέγεται "άλλη άποψη", λέγεται μισανθρωπία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάναβη... Rating: 5 Reviewed By: ThePress.gr