GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τη ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες. Μια διαφοροποίηση της ΝΔ σηματοδοτεί, η δήλωσ...


Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τη ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες.
Μια διαφοροποίηση της ΝΔ σηματοδοτεί, η δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη, πως είναι λογικό το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες, σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο247, τονίζοντας πως αυτή καταγράφεται στα θετικά.
«Νομίζω ότι ένας παρατηρητής που κοιτάει παρακάτω από την επιφάνεια μιας πολιτικής αντιπαράθεσης θα αντιληφθεί πως υπάρχει μια διαφοροποίηση της ΝΔ που φτάνει στη διατύπωση αυτή, η οποία απέχει πάρα πολύ από τις διατυπώσεις που έλεγαν πως έπρεπε να είναι απεριόριστος ο αριθμός ή ότι δεν υπήρχε θέμα καταβολής ποσού καθώς καλυπτόταν από τη Digea», επισήμανε ο κ. Παππάς.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ σχολιάζοντας τη δήλωση Κυρανάκη, ότι τα 35 εκατ. ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν αποτελούν «υπερβολικό» τίμημα, ο κ. Παππάς είπε: «Αυτή η δήλωση καταγράφεται στα θετικά, ιδιαίτερα η δήλωση ότι αυτά τα 35 εκατομμύρια είναι ένα εύλογο τίμημα. Στην πολιτική αντιπαράθεση υπάρχουν ηθικά και θεσμικά όρια. Η θέση του κ. Κυρανάκη είναι για εμάς αυτονόητη και είναι θετικό ότι επαναλαμβάνεται και από τη δική τους τη μεριά. Το ΕΣΡ έχει αναφέρει πως θα υπάρχουν επτά άδειες και πλέον αυτός ο κύκλος πρέπει να κλείσει».
ΝΔ: Ας απολογηθεί ο κ Παππάς για τον αντισυνταγματικό του νόμο
«Χάρη στην αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι», σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτοντας ότι υποστηρίζει τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος και την χορήγηση όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεοπτικών αδειών επιτρέπει η τεχνολογία.
Η Κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, αρνείται να μεταφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις αρμοδιότητες του Υπουργού όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.
Και στη σχετική ανακοίνωση η ΝΔ καταλήγει: Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή. Από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το θέμα, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης. Χωρίς στημένους διαγωνισμούς. Ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Ε.Σ.Ρ., καταλήγει η ανακοίνωση.
ΣΥΡΙΖΑ: Η αλλαγή στάση της ΝΔ, αναφορικά με το εύλογο τμήμα για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι ένα θετικό γεγονός
Επί του θέματος τοποθετείται και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε σχόλιο του αναφέρει:
Η αλλαγή στάση της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με το εύλογο τμήμα για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι ένα θετικό γεγονός. Εχθές, ο κ. Κυρανάκης δήλωσε ότι οι υποψήφιοι καναλάρχες πρέπει να πληρώσουν, κι ότι το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ είναι λογικό. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.
Καλούμε τη ΝΔ να μην υποχωρήσει σε ενδεχόμενες πιέσεις, συμβάλλοντας, έτσι, εποικοδομητικά στον τερματισμό του πολυετούς καθεστώτος τηλεοπτικής ανομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση