GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το καταλανικό κοινοβούλιο ετοιμάζεται για μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας

Οι Καταλανοί αποσχιστές εργάζονταν την Παρασκευή για τη μονομερή διακήρυξη ανεξαρτησίας από την Ισπανία, η οποία μπορεί να επικυρωθεί τη...


Οι Καταλανοί αποσχιστές εργάζονταν την Παρασκευή για τη μονομερή διακήρυξη ανεξαρτησίας από την Ισπανία, η οποία μπορεί να επικυρωθεί την επόμενη εβδομάδα, αγνοώντας την εντολή του ισπανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου και την αύξηση της οικονομικής πίεσης από τη Μαδρίτη.

Μετά την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου να απαγορεύσει τη συνεδρίαση του καταλανικού περιφερειακού κοινοβουλίου που είχε προγραμματισθεί για την ερχόμενη Δευτέρα, η οποία αναμενόταν να επικυρώσει τη διακήρυξη ανεξαρτησίας, το κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι ο ηγέτης της περιφέρειας Κάρλες Πουτζδεμόν θα μιλήσει στη συνέλευση στις 6 μ.μ. (τοπική ώρα) την Τρίτη.

Χθες, η Μαδρίτη απολογήθηκε για πρώτη φορά για τη χρήση αστυνομικής βίας στην προσπάθεια να εμποδιστεί το παράνομο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση