GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απέκλεισε το σενάριο των πρόωρων εκλογών Πουτζδεμόν στην Καταλονία

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Καταλονία με τον πρόεδρο της περιφέρειας της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν να ανακοινώνει πριν από λ...


Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Καταλονία με τον πρόεδρο της περιφέρειας της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν να ανακοινώνει πριν από λίγο την ακύρωση του διαγγέλματος του, όπου θα ανακοίνωσε την απόφαση του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έως τις 20 Δεκεμβρίου.
Η ανακοίνωση δια στόματος Πουτζδεμόν θα γινόταν στις 14:30 ώρα Ελλάδος. Στις 15:00 ανακοινώθηκε ότι αναβάλλεται για τις 15:30 και στη συνέχεια απλά... ακυρώθηκε.
Απέκλεισε το σενάριο των πρόωρων εκλογών και πέταξε τη μπάλα στο γήπεδο της τοπικής Βουλής της Καταλονίας, ο ηγέτης της Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος έδωσε τελικά το πολυαναμενόμενο διάγγελμα, πριν από λίγο στη Βαρκελώνη.
«Σκέφτηκα τη δυνατότητα προκήρυξης εκλογών» είπε ο αυτονομιστής ηγέτης στο διάγγελμα που παρακολούθησε από κοντά πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί έξω απ' το κυβερνητικό κτήριο. «Ευθύνη μου είναι να χρησιμοποιήσω όλες τις δυνατές διεξόδους για να βρεθεί λύση μέσω διαλόγου σε μια πολιτική σύγκρουση», εξήγησε αλλά όπως είπε «δεν υπάρχουν εγγυήσεις απ' την ισπανική κυβέρνηση».
«Προσπάθησα να πάρω εγγυήσεις αλλά και πάλι δεν έλαβα μια υπεύθυνη απάντηση απ' το Λαϊκό Κόμμα. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήμουν έτοιμος για θυσίες. Εναπόκειται στο κοινοβούλιο να προχωρήσει με αυτό που θα αποφασίσει η πλειοψηφία», κατέληξε.
Τώρα όλα τα βλέμματα στρέφονται στην τοπική Βουλή που θα συνεδριάσει στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) για τις επόμενες κινήσεις της Καταλονίας κι ενώ αύριο η Γερουσία της Ισπανίας καλείται να αποφασίσει για το αν θα ανάψει το «πράσινο φως» στην ενεργοποίηση του άρθρου 155.
Τις τελευταίες ώρες όλοι περίμεναν πως ο Κάρλες Πουτζντεμόν θα προχωρούσε σε πρόωρες εκλογές προκειμένου να αμβλύνει τις αντιδράσεις της Μαδρίτης και να αρθεί το αδιέξοδο. Μια τέτοια εξέλιξη άλλωστε θα οδηγούσε την κεντρική κυβέρνηση στο να μην προχωρήσει τελικά στην άρση αυτονομίας της Καταλονίας, όπως έγραψε η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia, επικαλούμενη πηγές του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση