Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

  Στο αρχείο η έρευνα για το πόθεν έσχες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι


  Στο αρχείο τέθηκε η προκαταρκτική έρευνα που διενεργούσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το πόθεν έσχες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριακού Μητσοτάκη.
  Κατά τις εισαγγελικές αρχές η κ. Γκραμπόφσκι δεν είχε υποχρέωση να καταθέτει κοινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης με τον σύζυγο της την περίοδο που βρισκόντουσαν σε διάσταση.
  Η προκαταρκτική είχε ξεκινήσει μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου λόγω μηνυτήριας αναφοράς που είχε υποβάλει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
  Η αναφορά του στρεφόταν τόσο κατά της κ. Γκραμπόφσκι όσο και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ζητώντας να ερευνηθεί εάν νόμιμα ο πρόεδρος της ΝΔ δεν περιέλαβε στην προσωπική-ατομική δήλωση πόθεν έσχες και περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του Μαρέβας. Ζητούσε επίσης να διερευνηθούν και άλλα ζητήματα όπως τα χρήματα με τα οποία η κ. Γκραμπόφσκι αγόρασε ακίνητο 92 τ.μ. στο Παρίσι.
  Ως προς το τελευταίο σκέλος η έρευνα συνεχίζεται από την Οικονομική Εισαγγελία.
  Υπενθυμίζεται ότι για τον κ. Μητσοτάκη λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών το θέμα ερευνήθηκε από τη Βουλή η οποία κατέληξε στο ότι οι πολιτικοί δεν υποχρεούνται να συμπεριλάβουν στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης τον ή την εν διαστάσει σύζυγό τους για όσο διάστημα διαρκεί η διάσταση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Στο αρχείο η έρευνα για το πόθεν έσχες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Rating: 5 Reviewed By: Press- gr