GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο αρχείο η έρευνα για το πόθεν έσχες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι

Στο αρχείο τέθηκε η προκαταρκτική έρευνα που διενεργούσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το πόθεν έσχες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζ...


Στο αρχείο τέθηκε η προκαταρκτική έρευνα που διενεργούσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το πόθεν έσχες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριακού Μητσοτάκη.
Κατά τις εισαγγελικές αρχές η κ. Γκραμπόφσκι δεν είχε υποχρέωση να καταθέτει κοινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης με τον σύζυγο της την περίοδο που βρισκόντουσαν σε διάσταση.
Η προκαταρκτική είχε ξεκινήσει μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου λόγω μηνυτήριας αναφοράς που είχε υποβάλει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
Η αναφορά του στρεφόταν τόσο κατά της κ. Γκραμπόφσκι όσο και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ζητώντας να ερευνηθεί εάν νόμιμα ο πρόεδρος της ΝΔ δεν περιέλαβε στην προσωπική-ατομική δήλωση πόθεν έσχες και περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του Μαρέβας. Ζητούσε επίσης να διερευνηθούν και άλλα ζητήματα όπως τα χρήματα με τα οποία η κ. Γκραμπόφσκι αγόρασε ακίνητο 92 τ.μ. στο Παρίσι.
Ως προς το τελευταίο σκέλος η έρευνα συνεχίζεται από την Οικονομική Εισαγγελία.
Υπενθυμίζεται ότι για τον κ. Μητσοτάκη λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών το θέμα ερευνήθηκε από τη Βουλή η οποία κατέληξε στο ότι οι πολιτικοί δεν υποχρεούνται να συμπεριλάβουν στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης τον ή την εν διαστάσει σύζυγό τους για όσο διάστημα διαρκεί η διάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση