Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

  Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κοντονή για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου - Τι συζητήθηκε


  Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής είχε συνάντηση νωρίτερα σήμερα με τέσσερις βουλευτές της ΚΟ που εξέφραζαν επιφυλάξεις για διατάξεις του σχεδίου νόμου, σύμφωνα με ενημέρωση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

  «Η συνάντηση πήγε πολύ καλά και ξεκινάμε στην Ολομέλεια, τη συζήτηση ενός πολύ προοδευτικού νομοσχεδίου, ενός νομοσχεδίου σε πολύ προοδευτική κατεύθυνση για τα ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφεραν πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

  Χωρίς ονομαστική αναφορά στους βουλευτές που ήθελαν διευκρινίσεις και μετείχαν σε αυτή τη συνάντηση, πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανέφεραν πως οι τέσσερις βουλευτές «είχαν κάποια ερωτήματα για γενικότερα θέματα τα οποία συζητήθηκαν όλα και ενδελεχώς».

  «Επειδή ξεκινάει η κοινοβουλευτική διαδικασία, ο κορμός και η γενική φιλοσοφία που φιλοδοξούμε να νομοθετηθεί αύριο το μεσημέρι είναι αυτός που τίθεται σήμερα προς συζήτηση», ανέφεραν πηγές της ΚΟ, αλλά δεν απέκλειαν κάποιες αλλαγές ή νομοτεχνικές βελτιώσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης σημειώνοντας, όμως, πως τυχόν βελτιώσεις δεν θα αλλάζουν τον κορμό και τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου και μεταφέροντας την αίσθηση πως από πλευράς υπουργού Δικαιοσύνης δεν διαφαίνεται πρόθεση για αλλαγές στη φιλοσοφία του σχεδίου νόμου.

  Οι ίδιες πηγές δεν παρέλειπαν πάντως να επισημάνουν ότι σημείο που χρήζει αποσαφήνισης είναι η στάση της ΝΔ.

  «Αν η ΝΔ πραγματικά θέλει να συμβάλει στο διάλογο, εμείς προφανώς είμαστε ανοιχτοί. Αν όμως η ΝΔ ψάχνει προφάσεις για να φύγει επειδή είναι διαιρεμένη, τότε δυσκολεύει το πεδίο συναίνεσης. Εμείς σε κάθε περίπτωση διεκδικούμε να έχουμε συναίνεση με δυνάμεις του ευρύτερου δημοκρατικού κέντρου οι οποίες έχουν εκδηλώσει μια προοδευτική αντίληψη για αυτά τα ζητήματα και πιστεύουμε ότι σε αυτό το ζήτημα μπορεί να υπάρξει μια ευρύτερη πλειοψηφία», ανέφεραν πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

  Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κοντονή για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου - Τι συζητήθηκε Rating: 5 Reviewed By: Press- gr