Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 2o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

  Τι θα συμβεί στον αθλητισμό εάν η Καταλονία ανεξαρτητοποιηθεί


  Η πολιτική κρίση στην Ισπανία, μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας από το καταλανικό κοινοβούλιο, έχει βυθίσει στην αβεβαιότητα και το μέλλον του αθλητισμού της περιοχής.
  Σύμφωνα, πάντως, με τη «Marca», εφόσον η Καταλονία γίνει ένα ανεξάρτητο κράτος, οι επιπτώσεις στον αθλητισμό της και κατ’ επέκταση στις ομάδες της, όπως η Μπαρτσελόνα, η Εσπανιόλ και οι άλλες, που συμμετέχουν στις εγχώριες διοργανώσεις δεν θα είναι άμεσες.
  Άρα, αυτό δεν σημαίνει πως από «αύριο» οι ομάδες της Καταλονίας θα αποβληθούν από το ισπανικό πρωτάθλημα. Αντίθετα, στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρεται πως υπεύθυνη για τη συμμετοχή των συλλόγων είναι η FIFA που αναγνωρίζει τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της εκάστοτε χώρας. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει από τη ημέρα στην άλλη, αλλά πρόκειται για μία μακροχρόνια διαδικασία, η οποία μπορεί να πάρει ακόμη και έξι χρόνια. Οπότε, όλα θα συνεχίσουν ως έχουν και καμία αλλαγή δεν ενδέχεται να γίνει στο ισπανικό πρωτάθλημα.
  Στη μόνη περίπτωση που θα αποβληθεί μία ομάδα της Καταλονίας είναι να αναγνωριστεί κάποια στιγμή η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της περιοχής. Κι αυτό γιατί, βάσει του αθλητικού νόμου δεν επιτρέπεται ομάδες από άλλες χώρες να παίρνουν μέρος σε διοργανώσεις της Ισπανίας, εκτός από μία εξαίρεση με εκείνες από την Ανδόρα.
  Πάντως, όπως καταλήγει το συγκεκριμένο δημοσίευμα της γνωστής ισπανικής εφημερίδας, τουλάχιστον μέσα στους επόμενους μήνες δεν αναμένεται να γίνουν δραματικές αλλαγές στα πρωταθλήματα της χώρας.
  Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Τι θα συμβεί στον αθλητισμό εάν η Καταλονία ανεξαρτητοποιηθεί Rating: 5 Reviewed By: Press- gr