Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

  Εγκρίθηκε από το ΣτΕ η τουριστική επένδυση στα Αστέρια Γλυφάδας


  Το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών εγκαταστάσεων στα Αστέρια Γλυφάδας, κρίνοντας παράλληλα ως νόμιμες όλες τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

  Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει έξι κάτοικοι της Γλυφάδας ζητώντας να ακυρωθεί:

  α) η από 5.5.2016 υπουργική απόφαση με την οποία διαπιστώθηκε η νομιμότητα του συνόλου των τουριστικών εγκαταστάσεων εμβαδού 21.379 τ.μ. στα Αστέρια Γλυφάδας και

  β) η από 12.5.2016 απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης με την οποία τροποποιήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι στο υπάρχον τουριστικό συγκρότημα και εκσυγχρονίστηκε η ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων δυναμικότητας 400 κλινών, η οποία είναι μισθωμένη στην εταιρεία «Ναυσικά».

  Το Ε΄Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση και όλους τους ισχυρισμούς των έξι κατοίκων, κρίνοντας ότι οι επίμαχες αποφάσεις δεν προσκρούουν στο άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει τις δασικές εκτάσεις, ούτε στη δασική νομοθεσία.

  Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι τόσο το Σύνταγμα, όσο ο Δασικός Κώδικας «επιτρέπουν υπό προϋποθέσεις επεμβάσεις στα δάση και τις δασικές εκτάσεις για την δημιουργία εγκαταστάσεων τουριστικού χαρακτήρα, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν οι εγκαταστάσεις αυτές έχουν ήδη κατασκευαστεί, ανεξάρτητα εάν είναι χωρίς άδεια».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Εγκρίθηκε από το ΣτΕ η τουριστική επένδυση στα Αστέρια Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Press- gr