GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ! Μόνο από "βασιλόφρονες" οι ουσιαστικές απόπειρες κατά της δικτατορίας

Λίγες ώρες μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε για το αν είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης τη φράση «την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο ...

Λίγες ώρες μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε για το αν είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης τη φράση «την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς, όταν προσπάθησε να ρίξει τους στρατιωτικούς τον Δεκέμβριο του 1967», είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνέχεια... 
Με ανάρτησή του, πριν από λίγο, ο εισηγητής στην ίδια εκδήλωση Σάκης Μουμτζής αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "οι δύο ουσιαστικές απόπειρες ανατροπής της δικτατορίας έγιναν από τους βασιλόφρονες αξιωματικούς στις 13/12/1967 και από τους αξιωματικούς και ναύτες του Ναυτικού στις 23/5/1973".
Ο κ. Μουμτζής είχε διαψεύσει ότι ο Αδ. Γεωργιάδης είπε την επίμαχη φράση κατά την εκδήλωση της Κυριακής από την ΝΔ στο Ψυχικό με την παρουσία και του Αντ. Σαμαρά...

Τι έγραψε: 
Σάκης Μουμτζής
Την Κυριακή στο σινέ ΑΒΑΝΑ είπα πως η συντηρητική παράταξη έχει ενοχές για την χούντα, ενώ δεν θα 'επρεπε.
Γιατί δεν θα έπρεπε; γιατί κανένας πολιτικός της ΕΡΕ δεν συνεργάστηκε με την δικτατορία. Τουναντίον, όλα τα στελέχη της ΕΡΕ συνελήφθησαν και εδιώχθησαν, με πρώτους τους Π. Κανελλόπουλο, Π. Παπαληγούρα, Ε. Αβέρωφ.
Επί πλέον, οι δύο ουσιαστικές απόπειρες ανατροπής της δικτατορίας έγιναν από τους βασιλόφρονες αξιωματικούς στις 13/12/1967 και από τους αξιωματικούς και ναύτες του Ναυτικού στις 23/5/1973. Αυτοί που συμμετείχαν σε αυτές τις κινήσεις ουδεμία σχέση είχαν με την Αριστερά.
Η μοναδική απόπειρα κατά της ζωής του δικτάτορα έγινε από τον Αλέκο Παναγούλη και την ομάδα του, που επίσης ουδεμία σχέση είχαν με την Αριστερά.
Φυσικά και η Αριστερά συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα με τους νεκρούς της (Χαλκίδη, Ελή, Τσαρουχά), και τους βασανισθέντες της. Αλλά δεν δικαιούται να τον μονοπωλεί.
Γιατί δίπλα στους αριστερούς που βασανίσθηκαν υπάρχει και ο Μουστακλής και ο Σαββούρας και οι δεκάδες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού.
Αυτά είπα και είναι γεγονότα ανεπίδεκτα αμφισβητήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση