GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα επιτυχία για το ελληνικό τένις - Στο κυρίως ταμπλό της Σαγκάης ο Τσιτσιπάς

Μετά από τον Peter Gojowczyk, o Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε και τον Yen-hsun Lu, για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στο κυρίως ταμπλό ...


Μετά από τον Peter Gojowczyk, o Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε και τον Yen-hsun Lu, για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στο κυρίως ταμπλό του Shanghai Rolex Masters! Για πρώτη φορά θα αγωνιστεί σε κυρίως ταμπλό Masters 1000 διοργάνωσης ο 19χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος προκρίθηκε σε τουρνουά της ΑΤΡ για 3η συνεχόμενη εβδομάδα!

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στη Σαγκάη ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός και επικράτησε του Yen-Hsun Lu με 5-7, 7-6 (2), 6-4, για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στο κυρίως ταμπλό του Shanghai Rolex Masters.

Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας, Νο. 115 στην παγκόσμια κατάταξη, απέκλεισε 2 πολύ δυνατούς παίκτες για να μπει στο κυρίως ταμπλό μιας Masters διοργάνωσης για πρώτη φορά στην καριέρα του. Χθες είχε κερδίσει τον φορμαρισμένο Γερμανό Peter Gojowczyk, Νο. 8 στο ταμπλό και Νο. 68 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-3, 7-6 (4). Σήμερα επέστρεψε από σετ και απέκλεισε και τον Lu, έναν πολύ έμπειρο παίκτη, στα 34 του χρόνια, Νο. 6 στο ταμπλό και Νο. 63 στην παγκόσμια κατάταξη.

Για 3η διαδοχική εβδομάδα στην Ασία, ο Στέφανος κατάφερε να προκριθεί σε κυρίως ταμπλό τουρνουά της ΑΤΡ, μέσα από τα προκριματικά. Ξεκίνησε το πρώτο του Asian Swing από την Chengdu της Κίνας, ακολούθησε το Rakuten Japan Open στο Τόκιο της Ιαπωνίας και σειρά πήρε η Σαγκάη, όπου έδωσε συνέχεια στο σερί του, φτάνοντας τις 6 διαδοχικές νίκες σε προκριματικούς γύρους.

Ο νεαρός Έλληνας τενίστας, ο οποίος είναι Mouratoglou Pro Team Player, δημιούργησε τα πρώτα break point στην αναμέτρηση, αλλά δεν τις αξιοποίησε. Ο Lu επέστρεψε από το 3-4, 15-40, έσβησε και τις 2 ευκαιρίες του Στέφανου και κράτησε το σερβίς του για να ισοφαρίσει σε 4-4. Αργότερα, στο 11ο game, ο Ταϊβανός τενίστας έκανε το πρώτο του break, αξιοποιώντας τη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε, για να προηγηθεί με 6-5 και να σερβίρει λίγο μετά για την κατάκτηση του 1ου σετ.

Ο Στέφανος, Νο. 115 στην παγκόσμια κατάταξη, διατήρησε το υψηλό του επίπεδο και δεν πτοήθηκε από την απώλεια του πρώτου σετ. Δεν πτοήθηκε ούτε από τη νέα χαμένα ευκαιρία που είχε στο 4ο game, όταν ο Lu έσβησε άλλο ένα break point του νεαρού Έλληνα παίκτη και ισοφάρισε σε 2-2. Άλλες ευκαιρίες δεν υπήρχαν για break στο σετ, αφού και οι δυο παίκτες έκλεισαν εύκολα τα service game τους μέχρι και το tie-break. Εκεί ο Στέφανος ήταν αλάνθαστος, έχασε μόνο 2 πόντους και προηγήθηκε με 6-1, για να κατακτήσει το σετ στο 2ο set point του και να μείνει "ζωντανός" στο κυνήγι της πρόκρισης.

Στο αποφασιστικό 3ο σετ, ο Τσιτσιπάς έδειξε ξανά χαρακτήρα, παρά το γεγονός πως ήταν ο πιο νέος και ο πιο άπειρος παίκτης στο court. Για πρώτη φορά ήταν αυτός που ήρθε πρώτος αντιμέτωπος με break point, αλλά το έσωσε και ισοφάρισε σε 1-1.

Με υπομονή, σταθερότητα στο σερβίς και καλή διαχείρηση ενέργειας, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρήκε την ευκαιρία να "χτυπήσει" το σερβίς του Lu στο 9ο game, στο οποίο προηγήθηκε με 15-40. Ο 34χρονος έσβησε και τις 2 ευκαιρίες, είχε 2 game point, αλλά ο Στέφανος παρέμεινε στο game και δημιούργησε ένα 3ο break point, το οποίο αξιοποίησε για να κάνει το καθοριστικό break.

Χάρη σε αυτό, ο 19χρονος πρωταθλητής μας πήρε προβάδισμα με 5-4 και στη συνέχεια δεν δυσκολεύτηκε να ολοκληρώσει την ανατροπή και τον μεγάλο θρίαμβο στο σερβίς του, "κλειδώνοντας" τη νίκη στο 2ο match point του.

Η πρώτη συμμετοχή σε κυρίως ταμπλό Masters 1000 διοργάνωσης είναι γεγονός για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που θα περιμένει να ολοκληρωθούν οι αγώνες των προκριματικών και να γίνει η κλήρωση για τον επόμενο αντίπαλό του στο τουρνουά.

Στον 1ο γύρο του σημαντικότερου τουρνουά της ασιατικής σεζόν, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον πολύ δυνατό Karen Khachanov. Ο 21χρονος Ρώσος πέρσι τέτοια εποχή κέρδισε τον πρώτο ΑΤΡ τίτλο στην Chengdu της Κίνας, ενώ φέτος πέτυχε τις δυο πρώτες Top 10 νίκες, ενάντια στους David Goffin (Barcelona Open) και Kei Nishikori (Halle Open). Είναι γενικά ένας από τους καλύτερους της γενιάς του, βρίσκεται στο Νο. 42 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει career high το Νο. 29.

Ο αγώνας του Στέφανου με τον Khachanov, θα γίνει τη Δευτέρα και θα είναι ο τρίτος συνεχόμενος χωρίς ξεκούραση για τον Έλληνα αθλητή. Θα φιλοξενηθεί στο Grandstand του Qizhong Forest Sports City Arena, το τρίτο μεγαλύτερο court των εγκαταστάσεων, και θα αρχίσει στις 10:00 ώρα Ελλάδας.

C/MMw~D

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση