Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

  Αυθαίρετα και στη Μακρόνησο


  Χτίστηκαν όλα τη δεκαπενταετία 1990-2005. Τα πιο πολυτελή διαθέτουν φωτοβολταϊκά, μεγάλες βεράντες με πανοραμική θέα στο Αιγαίο, τζάκια, δεξαμενές νερού, ακόμα και προβλήτες στη θάλασσα.
  Επίσης, είναι σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, αλλά και την αρχιτεκτονική του νησιού, καθώς φέρουν πέτρινη επένδυση, φτιαγμένη από τις πέτρες των παλαιών φυλακών και του στρατοπέδου της Μακρονήσου…
  Το εξωφρενικό εύρος της αυθαιρεσίας στο πάλαι ποτέ νησί της εξορίας φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Realnews.
  Όπως αποκαλύπτεται, κάποιοι θέλησαν να μετατρέψουν τη Μακρόνησο σε χώρο αναψυχής και καλοκαιρινών διακοπών, δίχως βέβαια να έχουν καμία απολύτως άδεια δόμησης, αλλά ούτε καν τίτλο ιδιοκτησίας.
  Μετά από τρεις επισκέψεις στο μικρό νησί που βρίσκεται απέναντι από το Λαύριο, το Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Δόμησης του υπουργείου Περιβάλλοντος έχει πλέον αποκτήσει πλήρη εικόνα των αυθαίρετων κτισμάτων που οικοδομήθηκαν στη Μακρόνησο τα προηγούμενα χρόνια.
  Στον αριθμό τα κτίρια είναι συνολικά 30 και απλώνονται τόσο στη δυτική όσο και στην ανατολική πλευρά του νησιού. Κάποια είναι παραπήγματα, καθώς οικοδομήθηκαν είτε από ψαράδες, είτε από βοσκούς. Τα περισσότερα, όμως, είναι καθαρά εξοχικές κατοικίες, έχουν όλες τις ανέσεις και θα μπορούσαν άνετα να σταθούν σε οποιοδήποτε άλλο νησί των Κυκλάδων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Αυθαίρετα και στη Μακρόνησο Rating: 5 Reviewed By: Press- gr