GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΠΛΗΞΗ! Ο Πλεύρης (από τον ΛΑΟΣ και τη ΝΔ) στο πλευρό του Καμίνη...

Μια απόφαση-έκπληξη (για όσους θεωρούν ότι το «κεντροαριστερό προφίλ» θέτει όρια στο εύρος των συνεργασιών) πέφτει ηχηρά στο πολιτικό μί...

Μια απόφαση-έκπληξη (για όσους θεωρούν ότι το «κεντροαριστερό προφίλ» θέτει όρια στο εύρος των συνεργασιών) πέφτει ηχηρά στο πολιτικό μίξερ των ημερών. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης όρισε ως πρόεδρο της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και στη συνέχεια της ΝΔ και νυν δημοτικό σύμβουλο Θάνο Πλεύρη.

Ανέθεσε θεσμικό ρόλο μεγάλης σημασίας στον 40χρονο δικηγόρο και πρώην «γαλάζιο» βουλευτή, ο οποίος εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 2014 δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με τoν συνδυασμό «Αθήνα Μπορείς» του κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου (ΝΔ).

Του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες για τη διενέργεια δημοπρασιών εκποίησης ή εκμίσθωσης πραγμάτων του Δήμου, τις οποίες είχε μέχρι σήμερα ο αντιδήμαρχος Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Το πολιτικό άνοιγμα προς τα δεξιά (πολύ δεξιά μάλιστα) θα συζητηθεί, με δεδομένο ότι κινούνται σε διαφορετικό μήκος κύματος στις απόψεις, μεταξύ άλλων για τους μετανάστες, για ζητήματα δικαιωμάτων κ.ά. (ο κ. Πλεύρης υπήρξε και βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη από όπου αποχώρησε το 2012 για να ενταχθεί στη ΝΔ).

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, ο κ. Καμίνης παρέχει, εμμέσως, δείγματα συναινετικού κλίματος έχοντας βλέψεις μητροπολιτικών διαστάσεων στην τοπική Αυτοδιοίκηση και παράλληλα παραπέμποντας στην κεντρική πολιτική σκηνή. Πάντως, ο κ. Πλεύρης καλείται να αναλάβει κρίσιμα καθήκοντα, με σημαντικές νομικές και οικονομικές παραμέτρους.

Στην απόφαση που υπέγραψε μόλις πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος (Αριθμ. Πρωτ: 87896/23.3.2017) αναφέρονται τα εξής : «Μεταβιβάζουμε στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Πλεύρη του Κωνσταντίνου την άσκηση των αρμοδιοτήτων των άρθρων 1 παρ.1, 3 παρ.1, 4 παρ.1, 5 παρ.4 A περ. α και Β, 6 παρ.1 και 4 και 7 παρ.1 του ΠΔ 270/1981 «Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενεργείας δημοπρασιών δι΄εκποίησιν ή εκμίσθωσιν πραγμάτων των δήμων και κοινοτήτων».

Για την απόφαση ελήφθησαν υπ' όψιν:
οι διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α' 87/2010), αναφορικά με τον ορισμό των Αντιδημάρχων,
οι διατάξεις του ΠΔ 270/1981 «Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενεργείας δημοπρασιών δι΄εκποίησιν ή εκμίσθωσιν πραγμάτων των δήμων και κοινοτήτων.» (ΦΕΚ Α' 77/1981),
«η ανάγκη απρόσκοπτης λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων».Τον Οκτώβριο του 2016 είχε αποφασισθεί ο ορισμός του κ. Πλεύρη στην Επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασιών σε αντικατάσταση παραιτηθέντος τακτικού μέλους. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής για το έτος 2017 έχουν οριστεί οι κυρίες Νανά Σπυροπούλου (τακτικό μέλος), Αμαλία Ζέπου (αναπληρωματικό μέλος) και Ελένη -Σπυριδούλα Ζαχαροπούλου (τακτικό μέλος) και ο κ. Αλέξανδρος Μοντιάνο (αναπληρωματικό μέλος).

Κορυφαίο στέλεχος από το επιτελείο του δημάρχου Αθηναίων, όταν ρωτήθηκε από το «Βήμα» για την απόφαση αυτή, επισήμανε ότι «η Δημοτική Αρχή επιδιώκει τη συναίνεση και η τακτική της συνεννόησης είχε επιχειρηθεί από την πρώτη στιγμή που ο Γιώργος Καμίνης ανέλαβε τα ηνία του δήμου».

Τον Σεπτέμβριο του 2014, μετά την εκλογή του, χαρακτηρίστηκε άνοιγμα-έκπληξη προς τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Μπορείς», Άρη Σπηλιωτόπουλο το ότι ο δήμαρχος Αθηναίων τον όρισε ως εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα τουριστικής προβολής του δήμου. Είχε προτείνει και στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη τότε επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτής Πόλης» (ΣΥΡΙΖΑ) να αναλάβει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, αλλά εκείνος είχε αρνηθεί.

Επίσης, μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος του τομέα Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) ο Χρήστος Τεντόμας, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη του κ. Σπηλιωτόπουλου (παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ τον Δεκέμβριο του 2016 για το «φιάσκο» με τη ρόδα στο Σύνταγμα).

Εκτός των άλλων, για την ανάθεση των αρμοδιοτήτων στην επιτροπή για τις δημοπρασίες ελήφθη υπ' όψιν από τη Δημοτική Αρχή η νομική εμπειρία του κ. Πλεύρη ως δικηγόρου. Παράλληλα, από το επιτελείο Καμίνη, θυμίζουν ότι κατά τις συνεδριάσεις στο δημοτικό συμβούλιο συχνά στήριζε αποφάσεις της δημοτικής Αρχής- σε προσωπικό επίπεδο υπήρξε μεγαλύτερη προσέγγιση μεταξύ των κ.κ. Καμίνη και Πλεύρη, μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του πρώην βουλευτή.
Παναγιώτα Μπίτσικα

3 σχόλια

  1. ΒΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΥΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΕΛΙΚΑ. ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ερωτησειs Πλευρη-Γεωργιαδη για τα << αμαρτωλα S-64 >> και ο << εκβιασμοs >> του Μαρκογιαννακη!
    petraskandalou.com/24123/οι-ερωτησειs-πλευρη-γεωργιαδη-για-τα/
    Κατα τηs προμηθειαs των Abrams ο Γ.Καρατζαφερηs!
    enkripto.gr/2011/11/abrams.html
    ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΙΒΑ...
    χρυσεs μιζεs οffshore χρυσεs μιζεs offshore χρυσεs μιζεs offshore χρυσεs μιζεs offshore..........
    τα κλανα του πρωην ιδιοκτητη πρακτορειου μοντελων και προωθητη μανεκεν βαψωμαλλια ψευτομποντυμπιλντερ καταδικασμενου περιστεροχεσμενου ΓΑΛΑΤΑ-ΣΑΝΟΠΩΛΗ ΜΙΖΑ-ΝΟΝΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΑΚΑ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΒΡΟΜΙΚΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΈΣΗ Ο ΛΑΟΣ....Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΖΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ? ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ Η Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ? ΜΆΘΕ ΗΛΙΘΙΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΘΩΏΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΑ...ΣΤΗΝ ΔΙΚΉ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΜΙΖΕΣ, Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΕΛΟΥΣΕ....ΤΌΣΟ ΓΕΛΟΊΑ ΗΤΑΝ ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΊΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΆ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΉΘΕΙΑ ΤΗΣ REAL NEWS ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΡΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ....ΜΆΘΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ...

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση