GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επανέκδοση της ΚΥΑ για το πόθεν έσχες ανακοίνωσε ο Παπαγγελόπουλος

Σε επανέκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τον τύπο και το περιεχόμενο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» θα προχωρήσει η κυβέρνηση,...


Σε επανέκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τον τύπο και το περιεχόμενο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» θα προχωρήσει η κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε αντισυνταγματικά συγκεκριμένα στοιχεία τους, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Οι αλλαγές στην ΚΥΑ θα γίνουν, αφού καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται, πάντως, αναφορά σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων "πόθεν έσχες", η οποία λήγει μεθαύριο (21 Οκτωβρίου).

Η ανακοίνωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

«Λόγω εύλογης και μεγάλης αβεβαιότητας που δημιούργησε η δημοσιοποίηση μιας άτυπης περίληψης της υπ’ αριθ. 2649/2017 απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ, οι αρμόδιοι Υπουργοί θα προβούν σε επανέκδοση της σχετικής ΚΥΑ με την οποία ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες όσον αφορά στον τύπο και το περιεχόμενο των δηλώσεων με συνδημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των παραμετρικών τιμών και των οδηγιών συμπλήρωσης πεδίων των δηλώσεων που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή ΠΟΘΕΝ.

Σημειώνεται ότι υπόθεση εκκρεμεί στο ΣτΕ από τον Νοέμβριο του 2016 και η απόφαση εκδόθηκε παραμονές της λήξης της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» για την χρήση 2016. Η Κυβέρνηση, μόλις η απόφαση καθαρογραφεί από το ΣτΕ και λάβει επίσημα γνώση όλου του περιεχομένου της, θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες με γνώμονα την πάταξη της διαφθοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση