GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ! ΠΟΙΟΣ αναλαμβάνει το Γραφείο Τύπου του Τσίπρα...

Αλλαγή σκυτάλης  στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου με  αποχώρηση του Θοδωρή Μιχόπουλου από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Την ...


Αλλαγή σκυτάλης  στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου με  αποχώρηση του Θοδωρή Μιχόπουλου από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Την θέση του αναλαμβάνει  ο αρθρογράφος της «Αυγής» Θανάσης Καρτερός ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο Μαξίμου.



Η αποχώρηση του κ. Μιχόπουλου έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις κλειστές συσκέψεις του πρωθυπουργικού επιτελείου, ενώ τον τελευταίο μήνα ο ίδιος εκμυστηρευόταν στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του: «Τέλη Σεπτέμβρη φεύγω»! Ο Θοδωρής Μιχόπουλος διατηρεί καλές σχέσεις με τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο ενώ τον συνδέει προσωπική φιλία με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.


Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει έρθει σε ευθεία ρήξη με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Παππάς, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απομάκρυνση Μιχόπουλου από το Μαξίμου. Όσο για τις επόμενες κινήσεις του Θοδωρή Μιχόπουλου, καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως μετακομίζει στην ΕΡΤ. Μένει να φανεί αν θα επιβεβαιωθούν ή όχι.


Ο Θ. Μιχόπουλος ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. Μετά την αναρρίχηση στην εξουσία, ο Θ. Μιχόπουλος χρημάτισε διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Ωστόσο το 2015, όταν αποχώρησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, είχε αποχωρήσει και ο Θ. Μιχόπουλος για να επιστρέψει στο Μαξίμου, μερικούς μήνες αργότερα, αναλαμβάνοντας αυτή τη φορά θέση προϊσταμένου του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού. Τον Νοέμβριο του 2016, με τον τελευταίο ανασχηματισμό, όταν ο Δ. Τζαννακόπουλος ανέλαβε κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, ο Θ. Μιχόπουλος είχε αναλάβει και πάλι την θέση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Η αρμοδιότητα του στρατηγικού σχεδιασμού είχε ανατεθεί τότε στον Αγγελο Τσέκερη.


Νέος διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου, αναλαμβάνει  ο  δημοσιογράφος και αρθρογράφος της «Αυγής» Θανάσης Καρτερός, ο οποίος έχει διατελέσει διευθυντής του «Ριζοσπάστη» πριν τη διάσπαση του ΚΚΕ, ενώ έχει κατά καιρούς υπάρξει και λογογράφος του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Θανάσης Καρτερός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1947. Στη δικτατορία συνελήφθη και φυλακίστηκε για να αποφυλακιστεί στα τέλη του 1970. Εντάχθηκε στην παράνομη τότε ΚΝΕ και στο παράνομο ΚΚΕ, ενώ ήταν από τους ιδρυτές του εκδοτικού οίκου "Σύγχρονη Εποχή". Ηταν συντάκτης του Ριζοσπάστη από τις αρχές του 1980 και στη συνέχεια αρχισυντάκτης και διευθυντής του. Διαγράφηκε από το ΚΚΕ το 1991. Εργάστηκε στο ραδιόφωνο του «Σκάι», του οποίου υπήρξε ένα διάστημα διευθυντής, καθώς και σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Υπήρξε από τους βασικούς συντελεστές της δημιουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού 105,5 "Στο Κόκκινο" και πρώτος διευθυντής του από το 2006 μέχρι το 2008. Διατηρεί την καθημερινή στήλη "Της Ώρας" στην Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση