GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΡΓΟ ΣΠΙΡΤΖΗ! ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ με το ηλεκτρονικό εισιτήριο...

Maria Daliani    Eυκολότερα βγάζεις διαβατήριο παρά ηλεκτρονικό εισιτήριο για τα μέσα του ΟΑΣΑ, πως γίνεται ένα σωστό μέτρο να μην μπορ...

Eυκολότερα βγάζεις διαβατήριο παρά ηλεκτρονικό εισιτήριο για τα μέσα του ΟΑΣΑ, πως γίνεται ένα σωστό μέτρο να μην μπορούν να το κάνουν όσο πιο απλό γίνεται πραγματικά είναι απίστευτο (πλην όλων των άλλων το υπουργείο ενημέρωσε λέει για τις αλλαγές τους επιβάτες με δελτία τύπου!)

Dionisis Vithoulkas 

Πότε σκοπεύουν ο ΟΑΣΑ και ο Σπίρτζης να ενημερώσουν επακριβώς τον κόσμο για την νέα ηλεκτρονική κάρτα; Χρησιμοποιώ καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε κανένα σταθμό και σε καμία στάση μια ενημερωτική αφίσα με οδηγίες...Σήμερα είδα μια ηλικιωμένη κυρία να έχει εκδώσει εισιτήριο χάρτινο και να το χτυπά σαν το χταπόδι πάνω στον μηχάνημα στην πύλη για ηλεκτρονικό εισιτήριο περιμένοντας φαντάζομαι να ακούσει ήχο ακύρωσης...Την είδε ο σεκιούριτη και της είπε να πάει να το ακυρώσει σε άλλο σημείο... Τέτοια πολλά και καθημερινά...

Nikolaos Kotsovos
αυτος ο Σπριτζουλης τον εκανε παλι τον χαμουλη μαζι με τις υπερβολες των σαιτ και των blogs..απο σημερα λει τερμα τα χαρτινα εισιτηρια γραφαν ,καποια ραδιοφων ατο ιδιο ..πηγαινε ο κοσμος στα νεα μηχανηματα ,κοιταγε διπλα ο αλλος εβγαζε κανονικα χαρτινο ,αλλοι ψαχναν να βγαλουν την ηλεκτρονικη καρτα ,αλλος δεν εδινε το ΑΜΚΑ ,Η ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΠΛΑΚΩΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ <ΚΑΛΕ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ > ..οχι ισχυουν η αλλη τραγελαφος ...ενας υπαλληλος στο γκισε ..σε ποιον να πρωτοαπαντησει και τι να εκανε σε 2-3 σταθμους Βαβελ σκετο ...ο Σπριτζης επειδη πλακωθηκε με τα σωματεια εργαζομενων και την ειδε ο MR ATASALENIOS εβγαλε μια αποφαση αλλ αντι αλλων ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΟΣ .οι νεες θυριδες για να περνας ανοιχτες Ψαχνα κατι αλλοι μ ετην ηλεκτρονικη καρτα τι θα κανουν .....Βαβελ λεμε
-----------------
Προς το τέλος του έτους και όχι από τις αρχές του επόμενου μήνα, που προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε όλα τα μέσα, υποστηρίζουν στελέχη του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) που παρακολουθούν το εγχείρημα.
Οι ίδιοι αποδίδουν τις αντιδράσεις του σωματείου εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ ( Σταθερές Συγκοινωνίες, θυγατρική του ΟΑΣΑ που λειτουργεί μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο) στην προσπάθεια του προεδρείου να εξασφαλίσει«επίδομα ανθυγιεινής εργασίας».
Ο πρόεδρος του σωματείου Ε. Ρενιέρης, άνθρωπος που θεωρείται από τους σοβαρούς συνδικαλιστές στις αστικές συγκοινωνίες, διέψευσε χθες αυτές τις πληροφορίες. Μίλησε, όμως, για τις «ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας» των εργαζομένων στα εκδοτήρια και είναι κοινό μυστικό στον ΟΑΣΑ πως επιχειρήθηκε η προσθήκη του συγκεκριμένου επιδόματος.
Πάντως, όσοι θεωρούν πως το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως, δηλαδή με κατάργηση των χάρτινων εισιτηρίων, από τις αρχές του επόμενου μήνα, επισημαίνουν δύο στοιχεία:
Πρώτον, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι δύο εργολαβίες που θα επιτρέψουν τη διασύνδεση του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με τα συστήματα πυρασφάλειας και ελέγχου της Αττικό Μετρό. Η διασύνδεση είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας, καθώς θα επιτρέπει το άμεσο άνοιγμα όλων των θυρών ελέγχου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλης έκτακτης ανάγκης. Χωρίς τη διασύνδεση, δεν μπορούν να κλείσουν οι πύλες. Ως γνωστόν και σήμερα μπορεί κάποιος να ταξιδεύσει με ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά οι πύλες σε όλους τους σταθμούς του μετρό είναι ανοικτές για τους λόγους ασφαλείας που προαναφέρθηκαν.
Δεύτερον, για να εφαρμοστεί πλήρως το ηλεκτρονικό εισιτήριο και στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, πρέπει οι επιβάτες να μπορούν να το προμηθευτούν εύκολα.Πρέπει, με βάση τον σχεδιασμό, να εγκατασταθούν ειδικά συστήματα πωλήσεων (POS) σε περίπτερα και άλλα σημεία λιανικής, ώστε να μπορεί κάποιος να πάρει ή να «φορτώσει» ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο. Πρόκειται για διαδικασία που θα χρειαστεί περί τους δύο μήνες, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΟΑΣΑ. Προς το παρόν, το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι δυσεύρετο για όσους δεν χρησιμοποιούν το μετρό.
Οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ υποστήριζαν χθες πως υπάρχουν διάφορα τεχνικά προβλήματα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες. Για το ζήτημα της μη λειτουργίας κάποιων μηχανημάτων έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, στελέχη του ΟΑΣΑ επισημαίνουν κάποια παράδοξα. Όπως λένε, παρατηρείται το φαινόμενο να ξεμένουν από κέρματα (ώστε να μπορούν να δώσουν ρέστα) τα αυτόματα μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τα γειτονικά μηχανήματα, που εκδίδουν τα χάρτινα εισιτήρια, τα οποία έχουν πάντα κέρματα για ρέστα!
Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν πως «παιδικές ασθένειες υπάρχουν και θα υπάρχουν τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας», αλλά σταδιακά επιλύονται. Αναφέρουν ένα πρόβλημα που επίσης τονίζουν οι συνδικαλιστές, τις περιπτώσεις καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου που ενώ έχουν «φορτώσει» (π.χ. με 5 εισιτήρια), εμφανίζουν μηδενικό υπόλοιπο. Εξηγούν πως «υπήρχαν κάποια περιστατικά, ακολούθησε εκπαίδευση των χρηστών για το πώς φορτίζεται η κάρτα, έγιναν αναβαθμίσεις λογισμικού και σήμερα το πρόβλημα έχει λυθεί».
Στον οργανισμό υποστηρίζουν πως «το χάρτινο εισιτήριο σταδιακά καταργείται, το ηλεκτρονικό καθιερώνεται και ολοένα και περισσότεροι Αθηναίοι και επισκέπτες της πόλης «αγκαλιάζουν» τα ηλεκτρονικά εισιτήρια του ΟΑΣΑ. Οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 5,7 εκατ. ευρώ έως και τον Αύγουστο».
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1570421/oasa-oi-amarties-ta-symferonta-kai-to-eeisithrio.html#undefined.uxfs

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση