Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

  ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ! ΣΑΛΟΣ με τη (γερμανική) έκθεση με τα ...κεριά στους πρωκτούς


  Βασίλειος Τσάμης προσπαθώ να βγάλω άκρη. 
   Πριν 2 χρόνια έγινε ο κακός χαμός για τα «παλλόμενα πέη» του Γιαν Φαμπρ, φέτος όμως τα «αναμένα κεριά στον κώλο» είναι καλλιτεχνική δημιουργία και χρηματοδοτούνται από το υπουργείο πολιτισμού .
  Εκει στο υπουργειο πολιτισμού, βάλτε όχι κεριά, ότι θέλετε και πέστε το καλιτεχνική δημιουργία.
  Μην με αναγκάζετε, μέσω των φόρων, να το πληρώσω εγώ που δεν έχω.

  Κώστας Βα'ί'τσης
  Βάζουν κεριά στον κώλο τους με επιδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε τα έσοδα να πάνε στους μετανάστες.
  Δεν το λέμε εμείς. Είναι το νέο αγαπημένο θέμα διάφορων blogs που δεν κρύβουν την αγάπη τους προς τον φασισμό.
  Μόνο που το θέμα δεν έχει καμία σχέση με Ελλάδα, καμία σχέση με Υπουργείο Πολιτισμού, καμία σχέση γενικότερα με τα όσα υποστηρίζουν οι φιλοναζί δημοσιογράφοι και bloggers. Η πλάκα είναι, ότι η φωτογραφία αυτή προέρχεται από την χώρα του αγαπημένου τους φύρερ, την Γερμανία!
  -----------
  Εικόνες που προβληματίζουν εκτυλίχθηκαν στην γερμανική έκθεση «Degenerate 14» πριν λίγες μέρες όπου καλλιτέχνες εξέθεσαν κεριά στην πρωκτική τους περιοχή.
  Η συγκεκριμένη έκθεση χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γερμανίας και στηρίχθηκε στην αλληλεγγύη μεταξύ των καλλιτεχνών. Μερικά δημοσιεύματα γράφουν ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν σε δομές φιλοξενίας προσφύγων αλλά αυτό δεν είναι επιβεβαιωμένο.
  Μερικές ελληνικές ιστοσελίδες παρουσιάζουν το θέμα ως ελληνικό γεγονός που είναι απολύτως λάθος η συγκεκριμένη έκθεση έγινε στην Γερμανία και η φωτογραφία που αναρτήθηκε στο κοινωνικό δίκτυο του reddit έχει σοκάρει χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως που αναρωτιόνται εάν αυτό είναι πραγματική τέχνη.
  http://www.tilestwra.com/germania-anamena-keria-apo-pisw/

  Σπύρος Σούρλας
  Ωραιο το event με τα κεριά .Η μακαρίτισσα η γιαγια μου που παντα ενημερωνόταν για τα καλλιτεχνικα δρωμενα και δεν εχανε ποτε της την Μαρινα Αμπραμοβιτς ελεγε ' Το ...αυτό σου φλογες βγαζει.Μηπως ειναι πετρογκαζι?'Κριμα που δεν προκανε να συμμετασχει στο δρωμενο του Βερολινου 😕

  Greta Christofilopoulou
  Για λόγους προσωπικής αισθητικής, αρνούμαι να δημοσιεύσω στο προφιλ μου την εικόνα που κυκλοφορεί στα ΜΜΕ από την Έκθεση DEGENERATE 14.
  Προσέξτε λιγάκι όλοι εσείς που αναπαράγεται άκριτα οτι πέσει στην πλώρη σας.
  Η φωτογραφια είναι από τον περασμένο Μάιο και αφορά παράσταση νέων καλλιτεχνών στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Βερολίνου.....
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 8 Οκτ 2017, 3:04:00 π.μ.

  Αλλαγή φύλλου στα 15.

  Η Ιερά Σύνοδος απευθύνει «ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και να αποσύρει το Νομοσχέδιο» για την αλλαγή φύλου στα 15. Σημειώνει δε ότι «το προτεινόμενο Νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας».

  Παράλληλα ηχηρή είναι και η παρέμβαση των Μονών του Αγίου Όρος με επιστολή προς του Υπουργούς Δικαιοσύνης και Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σταύρο Κοντονή και Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, αλλά και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά «διερωτώμεθα πλέον τι μας επιφυλάσσεται στο μέλλον!».


  -Ηχηρή παρέμβαση του Αγίου Όρους για την αλλαγή φύλου: «Τι μας επιφυλάσσεται στο μέλλον!»

  Στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου αναφέρεται:

  «Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος παρακολουθεί με προσοχή την ως μη ώφειλε έντονη συζήτηση επί του Νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Προς τούτο κατέθεσε τις απόψεις της στη γενομένη ανοιχτή διαβούλευση, παρέστη δι’ εκπροσώπου της στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και προέβη στα διαβήματα που της αναλογούν αρμοδίως.

  Ως ύστατη όμως κίνηση αγάπης προς τον λαό μας και εν όψει της επικειμένης συζήτησής του στην ολομέλεια της Βουλής, επαναλαμβάνει τις βασικές της θέσεις:

  (α) Το φύλο στον άνθρωπο αποτελεί ιερή παρακαταθήκη και υπηρετεί στη βάση της ψυχοσωματικής συμπληρωματικότητας το μυστήριο της ζωής και της αγάπης. Υπό την έννοια αυτήν, δεν είναι επιλέξιμο, αλλά ως δώρο αποτελεί θείο χάρισμα στον άνθρωπο που πρέπει αυτός να αξιοποιήσει για τον αγιασμό του.

  (β) Θεωρεί ότι η νομολογία των δικαστηρίων της πατρίδας μας καλύπτει, όπου υπάρχει ανάγκη, υφιστάμενα προβλήματα, με το δεδομένο ότι το φύλο, ούτε επιλέγεται ελεύθερα, ούτε και μεταβάλλεται κατά βούλησιν, αλλά επί τη βάσει ανατομικών, φυσιολογικών και βιολογικών χαρακτηριστικών, που ορίζουν την ταυτότητα του ανθρώπου και βεβαιώνονται μέσω ιατρικών γνωματεύσεων προς το δικαστήριο. Ο νόμος δεν μπορεί να αρκείται απλώς στην επιστημονικά ατεκμηρίωτη δήλωση του πολίτη, που ενδεχομένως αργότερα δύναται να μεταβληθεί.

  (γ) Το προτεινόμενο Νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας, έρχεται σε αντίθεση με τα χρηστά ήθη και την κοινή λογική και κυρίως καταστρέφει τον άνθρωπο. Αντί να λιγοστεύει τη σύγχυση και τις ψυχικές διαταραχές, θα τις αυξήσει και θα δώσει διαστάσεις επικίνδυνου κοινωνικού φαινομένου. Ιδίως όταν επεκτείνει τις δυνατότητές του και μεταξύ των μαθητών, δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση και στα σχολεία.

  (δ) Πίσω από όλες αυτές τις προσπάθειες δεν διακρίνει το ενδιαφέρον για τον ταλαιπωρημένο και αδικημένο συνάνθρωπο, αλλά την ύπαρξη ισχυρών ομάδων, με αποτέλεσμα τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και την πνευματική νέκρωση του ανθρώπου και

  (ε) Κάνει μια ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και πέρα από πολιτικά ιδεολογήματα, προκαταλήψεις και την επίκληση του ανεξέλεγκτου δικαιωματισμού, να αποσύρει το Νομοσχέδιο, να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία, το έθνος μας και τον λαό και αντί να ενισχύει την ένταση, τον διχασμό και τον παραλογισμό, να συμβάλει στην πνευματική ανόρθωση των πολιτών μας.

  Σε εποχή που η ανάγκη ταυτότητας και συνοχής αποτελεί ανάγκη εθνικής και πνευματικής επιβίωσης, η νομική κατοχύρωση της ρευστότητας της προσωπικής ταυτότητας είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει.

  Η Εκκλησία περιβάλλει με αγάπη και κατανόηση αδιακρίτως όλους τους ανθρώπους, αλλά προσβλέποντας πάντοτε στη σωτηρία τους οφείλει να καταδείξει την αστοχία κρισίμων επιλογών τους.

  Τέλος η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε να επιδώσει εξώδικο πρόσκληση στον τέως Υπουργό και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιωάννη Ραγκούση, κατόπιν των δηλώσεών του, να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο.

  Item Reviewed: ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ! ΣΑΛΟΣ με τη (γερμανική) έκθεση με τα ...κεριά στους πρωκτούς Rating: 5 Reviewed By: Press Fm