Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

  Η.... "βόλτα" του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές

  Γράφει ο Νίκος Κούτρικας*

  Μπορεί η κυβέρνηση να προετοιμάζει έναν αιφνίδιο ανασχηματισμό και το νέο αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια και το μοίρασμα του 13ου μισθού τέλος του έτους στους πολίτες από το πλεόνασμα, τα πράγματα όμως δεν είναι καλά γι αυτήν. Η τελευταία φυγή των επενδύσεων από την χώρα και τα κωλύματα σε όσα έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους μας σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις βάζουν την χώρα σε δυσμενέστερη θέση.

  Ήδη η υπερφορολόγηση του μηνός Σεπτεμβρίου έφερε τους πολίτες σε αδιέξοδα με αποτέλεσμα τα έσοδα να είναι μειωμένα αφού πολλοί συμπολίτες μας δεν πληρώνουν. Η κυβέρνηση όμως ανακοινώνει νέες προσλήψεις ημετέρων και τα 95 προαπαιτούμενα ως της 6 Νοεμβρίου που θα γίνει το Eurogrup αποκλείεται να μην έχουν σημαντικά προβλήματα.

  Ο υπέρμετρος λαϊκισμός του κ. Τσίπρα σε παροχές και υποσχέσεις βάζει την χώρα σε νέες περιπέτειες που θα αποτυπωθούν στην τρίτη αξιολόγηση και τα συμπεράσματά της όπου του ΔΝΤ θα προσθέσει νέες απαιτήσεις ή θα ανακοινώσει την ντε φάκτο μη συμμετοχή του στο Ελληνικό πρόγραμμα με ότι σημαίνει αυτό.

  Μπορεί ο κ.Τσίπρας να επισκέπτεται στην 17 Οκτωβρίου τις ΗΠΑ και να έρχεται Τετ-α-τετ με τον πρόεδρο Τράμπ για την αναζήτηση λύσης και την δημιουργία ανάλογου κλίματος προς το ΔΝΤ με την συνάντησή του και με την κ. Λαγκάρντ η εμπειρία όμως λέει ότι οι προσδοκίες στην οικονομία θα είναι χαμηλές...

  Ερώτημα τώρα που μπαίνει είναι:
  Πόσο αντέχουν οι Έλληνες νέα μέτρα και νέο κόψιμο μισθών και συντάξεων;
  Πόσο αντέχουν την υπερφορολόγηση;
  Πόσο αντέχουν οι επιχειρηματίες και οι ιδιώτες τα capital control από τις Τράπεζες;

  Όλα τα παραπάνω ζητούν απαντήσεις.
  Απαντήσεις που η κυβέρνηση αποφεύγει....

  Έτσι η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα πεπραγμένα της κάνει
  "βόλτα" την πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τις εκλογές

  *Ο Νίκος Κούτρικας είναι δημοσιογράφος - Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Η.... "βόλτα" του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές Rating: 5 Reviewed By: Press- gr