GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοντονής: Δεν αλλάζουν βασικά σημεία του νομοσχεδίου – Ούτε για αστείο δεν το συζητώ

Του Βασίλη Σκουρή Με κινούμενη άμμο μοιάζει το εσωτερικό ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αλλά και ΝΔ και ΔΗΣΥ, ενόψει της συζήτησης και της ψήφισης το...


Του Βασίλη Σκουρή

Με κινούμενη άμμο μοιάζει το εσωτερικό ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αλλά και ΝΔ και ΔΗΣΥ, ενόψει της συζήτησης και της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, αλλά και την Τουρκική Ένωση Θράκης.

«Δεν αλλάζουν βασικά σημεία του νομοσχεδίου - ούτε για αστείο δεν το συζητώ», προειδοποιεί ο Σταύρος Κοντονής σε συνομιλία του με το Real.gr, λίγες ώρες πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή το μεσημέρι σήμερα.

Συζήτηση που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το μεσημέρι σήμερα και να ολοκληρωθεί το μεσημέρι αύριο, με τα δύο μεγάλα κόμματα να ανησυχούν για το ενδεχόμενο πρόκλησης ονομαστικής ψηφοφορίας, κάτι που με τα τωρινά δεδομένα λόγο έχει να κάνει μόνο η Χρυσή Αυγή.

Αντιθέτως, ο υπουργός Δικαιοσύνης, που είχε χθες και προχθές επαφές με την ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, να συζητά αλλαγές στην τροπολογία για τη ρύθμιση που αφορά την Τουρκική Ένωση Θράκης.

Όλα, όμως, θα κριθούν από τις αντιδράσεις που θα εκδηλωθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι ΑΝΕΛ «έσπασαν» τη συμφωνία που έγινε στη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα - παρουσία του Πάνου Καμμένου - την προηγούμενη Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου και πολλοί βουλευτές τους θα καταψηφίσουν τη συμφωνία.

Ήδη, πέραν της Γεωργίας Γιαννιά που δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει τουλάχιστον το άρθρο για το θέμα της ηλικίας (δηλαδή το 15ο έτος), υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που «γκρινιάζουν» και που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ακόμη οριστικώς τη θέση τους, όπως π.χ. ο Μάρκος Μπόλαρης, αλλά και κάποιοι βουλευτές κυρίως από την επαρχία.

Το θέμα καθίσταται περισσότερο περίπλοκο, καθώς με τη διάταξη του 15ου έτους φέρεται να διαφωνούν και υπουργοί της κυβέρνησης, ανεξαρτήτως εάν φτάσουν στο σημείο να καταψηφίσουν ή όχι.

Ο Νίκος Κοτζιάς, μάλιστα, με τον οποίο συμπλέει και ο Νίκος Τόσκας, αφού ανήκουν στην Κίνηση Πράττω που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διαμηνύσει πως διαφωνεί με το όριο ηλικίας στα 15 έτη και πως τάσσεται υπέρ του ορισμού του στα 17 έτη.

Διαφωνίες, περισσότερο για την τροπολογία που αφορά την Τουρκική Ένωση Θράκης φέρεται να έχει και η υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.

Αργά το βράδυ χθες, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνεργασία με υπουργούς και στενούς του συνεργάτες για το θέμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έγινε δυνατό να διασταυρωθούν υπήρξε επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου και με τον Πάνο Καμμένο.

Ο Νίκος Φίλης

Η κυβέρνηση επιχειρεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους με την εκκλησία, ωστόσο στη Βουλή αναμένονται διαφοροποιήσεις από την τακτική αυτή.

Ο Νίκος Φίλης για παράδειγμα αναμένεται να επιτεθεί στην ιεραρχία για τη στάση της, αλλά και να αφήσει αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην εκκλησία, ενώ το ίδιο προτίθεται να πράξουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην «Κίνηση των 53».

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση