GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου καταδίκασε τα έκτροπα της περασμένης Τετάρτης

Τις βίαιες ενέργειες και τους προπηλακισμούς που έγιναν την περασμένη Τετάρτη σε ανοικτή εκδήλωση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που...


Τις βίαιες ενέργειες και τους προπηλακισμούς που έγιναν την περασμένη Τετάρτη σε ανοικτή εκδήλωση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που τελικά ακυρώθηκε, καταδίκασε η Σύγκλητος.

Σε ψήφισμα που εξέδωσε, ανέφερε ότι «προκλήθηκαν ζημιές στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος», επισημαίνοντας ότι «ότι τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο».

Αναλυτικά το ψήφισμα της Συγκλήτου:

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 παρεμποδίστηκε με βίαιες ενέργειες και προπηλακισμούς και τελικά ακυρώθηκε ανοικτή εκδήλωση στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την οποία είχε δώσει σχετική άδεια η Διοίκηση του Πανεπιστημίου, και προκλήθηκαν υλικές φθορές στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Η Σύγκλητος καταδικάζει τις βίαιες αυτές ενέργειες που αντιστρατεύονται τη δημοκρατική λειτουργία και το ρόλο του Πανεπιστημίου. Τέτοιες πρακτικές συνιστούν παραβίαση του ακαδημαϊκού ασύλου.

Η Σύγκλητος εκφράζει την αταλάντευτη θέση της ότι τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας, καθώς και η δημοκρατική λειτουργία είναι συστατικά στοιχεία του Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση