GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυβέρνηση σε… νευρική κρίση

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση, καθώς οι καθυστερήσεις στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων υπονομεύουν το κυρία...


Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση, καθώς οι καθυστερήσεις στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων υπονομεύουν το κυρίαρχο αφήγημα για την προσέλκυση επενδύσεων και η συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας δείχνει να κλονίζεται από τα νομοθετήματα που θα εισαχθούν στην Ολομέλεια για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» και την ταυτότητα φύλου.
Στο Μαξίμου επικρατεί οργή για τους υπουργούς και τα κορυφαία στελέχη που στηρίζουν δημόσια τις ενστάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) στην επένδυση στο Ελληνικό, ενώ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ επικρατεί αναβρασμός, με δύο τουλάχιστον βουλευτές να δηλώνουν ανοιχτά ότι θα καταψηφίσουν τα νομοσχέδια.
Η νέα καθυστέρηση όσον αφορά το Ελληνικό, που προέκυψε μετά την εκ νέου αναβολή της απόφασης του ΚΑΣ για τον χαρακτηρισμό ή μη του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Αλέξη Τσίπρα.
Όχι μόνο γιατί η ολοκλήρωση της επένδυσης αποτελεί προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση, αλλά και επειδή πλησιάζει επικίνδυνα η ημερομηνία που ορίζει η σύμβαση για την παράδοση του πακέτου μετοχών και του χώρου στην κοινοπραξία - με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη όχι μόνο με το ναυάγιο της επένδυσης, αλλά και με απαιτήσεις για καταβολή των προβλεπόμενων από τη σύμβαση αποζημιώσεων.
Μια τέτοια εξέλιξη θα τίναζε στον αέρα την προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων και επιτάχυνση της ανάπτυξης και θα κατέστρεφε την προοπτική, στην οποία έχουν επενδύσει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, για αναστροφή του πολιτικού κλίματος μέσω της οικονομικής βελτίωσης.
Αυτός ήταν ο λόγος που ο πρωθυπουργός συγκάλεσε την περασμένη Πέμπτη εσπευσμένα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και εκεί επέβαλε μια ομόφωνη κομματική απόφαση με πολλαπλούς αποδέκτες.
Ο πρώτος ήταν το ΚΑΣ, στο οποίο το κορυφαίο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πως είναι γνωμοδοτικός ο ρόλος του, άρα οι ενστάσεις του δεν είναι δεσμευτικές και μπορεί να παρακαμφθεί.
Ο δεύτερος ήταν το εσωτερικό της κυβέρνησης και όσοι καθυστερούν τις απαραίτητες διαδικασίες για την ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων - γιατί στο Ελληνικό δεν εκκρεμεί μόνο η απόφαση του ΚΑΣ, αλλά και του Δασαρχείου, η νομοθεσία που θα επιτρέπει την ίδρυση καζίνο και ο σχετικός διαγωνισμός. Και, τέλος, όσοι δείχνουν να υποστηρίζουν τις ενστάσεις του ΚΑΣ στο Ελληνικό ή κάνουν δηλώσεις κατά των επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση