GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το χρονικό της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου – Πού οδηγούν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το βράδυ της Πέμπτης μέσα ...


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το βράδυ της Πέμπτης μέσα στο δικηγορικό του γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες  από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ότι ο δικηγόρος πυροβολήθηκε μια φορά στη δεξιά θωρακική χώρα. Η πύλη εισόδου του τραύματος είναι 0,7 – 0,8 χιλιοστά κάτι που σημαίνει πως το όπλο είναι μικρού διαμετρήματος, 22, 25 ή το πολύ 32 χιλιοστών. Ενδεχομένως λοιπόν η βολίδα να προέρχεται από περίστροφο, με δεδομένο ότι δεν βρέθηκε κάλυκας στο σημείο. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα πυροβολήθηκε από απόσταση 1-1,5 μέτρου.
Το χρονικό της δολοφονίας
Σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει της μαρτυρίας του συνεργάτη του δικηγόρου, που ήταν μαζί του στο γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι έφτασαν γύρω στις 19.00 και χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου. Εκείνος τους άνοιξε και οι δύο άνδρες ανέβηκαν στον όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του άτυχου δικηγόρου.
Ο 32χρονος συνεργάτης του θύματος, ασκούμενος δικηγόρος, δεν είχε μπορέσει να δώσει και πολλά στοιχεία λόγω του σοκ το οποίο είχε υποστεί, όμως ανέφερε πως ο ένας δράστης ήταν ψηλός και ο άλλος κοντός. Φαίνεται όμως πως οι δράστες παρέμειναν αρκετή ώρα στο γραφείο, πριν γίνει το έγκλημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν τους άνοιξε ο δικηγόρος και ανέβηκαν στο γραφείο, οι δυο δράστες περίμεναν λίγο στον προθάλαμο, πριν συναντηθούν με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον συνεργάτη του, ενώ αργότερα κάθισαν όλοι μαζί στην αίθουσα των συναντήσεων.
Στη συνέχεια, ζήτησαν από τον 32χρονο να τους αφήσει μόνους. Αφού παρέμειναν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου επί 20 ολόκληρα λεπτά, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής ειδήσεων του Realfm 97,8, Νίκος Στραβελάκης, μιλώντας στην εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή, τον πυροβόλησαν και έφυγαν.
Ξαφνικά, ο 32χρονος ασκούμενος δικηγόρος άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν νεκρός πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων, ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί στα στενά της περιοχής.
Σημειώνεται ότι στους αστυνομικούς έχει δώσει κατάθεση ένα ακόμη πρόσωπο που έχει γραφείο ακριβώς απέναντι στον ίδιο όροφο και που φέρεται να άκουσε κάποιον να φωνάζει "βοήθεια, μας σκοτώνουν".
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 32χρονος συνεργάτης του θύματος, οι δράστες-πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.
Το γεγονός ότι μιλούσαν σπαστά ελληνικά και δεν είχαν φροντίσει, σύμφωνα με τις περιγραφές του ασκούμενου δικηγόρου, να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους, προβληματίζει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας.
Ο 32χρονος ανέφερε πως έβλεπε για πρώτη φορά τα δύο άτομα, ωστόσο, οι αρχές εκτιμούν ότι οι δύο δράστες είχαν ξαναπάει στον χώρο και γνώριζαν ότι δεν είχε κάμερες ασφαλείας, γι' αυτό και είχαν ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά τους. Παράλληλα, θεωρούν πως οι δράστες έχουν αφήσει πολλά ίχνη.
Δείτε τις εικόνες έξω από το δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου:






Οι πρώτες πληροφορίες για τους δράστες και οι έρευνες της ΕΛΑΣ
Σύμφωνα με τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο ένας από τους δύο δράστες ήταν ψηλός, ενώ ο δεύτερος ήταν κοντός και διέφυγαν πεζοί από τον τόπο του εγκλήματος.
Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρία ενός καταστηματάρχη που διατηρεί επιχείρηση σε κοντινή απόσταση από το δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι δύο δράστες περπάτησαν αντίθετα την Ασκληπιού, προς το κέντρο, και στη συνέχεια έστριψαν αμέσως προς την οδό Βλαχοπούλου που οδηγεί στον Λυκαβηττό.

Το γεγονός ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δέχθηκε μόνο μια σφαίρα, σε συνδυασμό με το ότι οι δράστες παρέμειναν για αρκετά λεπτά στον τόπο του εγκλήματος, ενισχύει το ενδεχόμενο το κίνητρο της δολοφονίας να ήταν οι προσωπικές διαφορές με το θύμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αρχές προσανατολίζονται σε αυτό το σενάριο και ερευνούν αν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε κάποια προσωπική διαφορά με ανθρώπους από το περιβάλλον του.
Το σενάριο να κρύβεται πίσω από τη δολοφονία ένα συμβόλαιο θανάτου απομακρύνεται, έπειτα από την ιατροδικαστική εξέταση που έδειξε πως το θύμα δέχθηκε μόνο έναν πυροβολισμό.
Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, λένε αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, θα είναι η πρώτη φορά στα αστυνομικά χρονικά που εκτελείται συμβόλαιο θανάτου μόνο με έναν πυροβολισμό.
Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, πάντως, ερευνούν εξονυχιστικά τις υποθέσεις που χειριζόταν ο γνωστός δικηγόρος, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κάποια από αυτές σχετίζεται με το έγκλημα.
Το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώνεται στην έρευνα του κινητού τηλεφώνου, του υπολογιστή και του αρχείου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δράστες μπορεί να είχαν κλείσει ραντεβού μαζί του και εμφανίστηκαν ως πελάτες στο γραφείο.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό και μαρτυρίες έξω από το γραφείο, για να εντοπίσουν τις κινήσεις των δύο δραστών, καθώς μέσα στο γραφείο δεν υπήρχαν κάμερες.
Επίσης, παίρνουν καταθέσεις από τους συνεργάτες και τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του 52χρονου δικηγόρου, προκειμένου να συλλέξουν όλες τις πληροφορίες για τις επαγγελματικές του υποθέσεις και ό,τι άλλο τον αφορούσε και ενδεχομένως να βοηθήσει στην έρευνα.
Το «κατηγορώ» της οικογένειας Ζαφειρόπουλου μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση
«Στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από δεκάδες κάμερες, σε ώρα εργασίας, δυο αδίστακτοι εγκληματίες μπαίνουν σε ένα γραφείο, κλειδώνουν τους παριστάμενους καιδολοφονούν με σιγαστήρα έναν πατέρα που κάνει τη δουλειά του», αναφέρει σε δήλωσή της η Ντάνα Ζαφειροπούλου - Οικονομοπούλου, θεία του άτυχου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
«Ο Μιχάλης Επαμ. Ζαφειρόπουλος, εγγονός Δικαστή, γιός Δικηγόρου και υπηρέτης της Θέμιδας δεν θα ξαναμιλήσει με τα παιδιά του. Σε κάποιους από εμάς σήμερα δεν αρκεί ότι σε Κράτη Δικαίου οι εγκληματίες βρίσκονται, συλλαμβάνονται και τιμωρούνται. Τέτοια εγκλήματα, όπως και τόσα άλλα, έπρεπε να έχουν καταστεί αδιανόητα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη δική μας οικογένεια. Αφορά κάθε οικογένεια», τονίζει η Ντάνα Ζαφειροπούλου.
Το συγκινητικό μήνυμα του Νώντα Ζαφειρόπουλου για τον πατέρα του
Με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebook, ο γιος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Νώντας, αποχαιρέτησε τον πατέρα του.
Ο Νώντας Ζαφειρόπουλος έγραψε στο Facebook: "Θέλω να ευχαριστήσω για τα συλλυπητήριά σας κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά, αλλά δεν βρίσκομαι σε θέση να το κάνω...
Χθες έχασα ότι πιο πολύτιμο είχα, εξαιτίας κάποιων άνανδρων και μικρών ανθρώπων και ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω.
Έφυγε κάνοντας το λειτούργημα του, γιατί ως τέτοιο έβλεπε την δικηγορία και πάντα μου έλεγε πως αν το κάνεις αξιοπρεπώς δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.
Τελικά, ούτε αυτό δεν μπορείς να κάνεις στη σημερινή κοινωνία. Και το χειρότερο είναι ότι δεν πρόλαβε να με ορκίσει δικηγόρο, όπως ήταν το όνειρο του.
Καλό παράδεισο πατέρα μου!! Θα σε αγαπάω πάντα!"

Κατέρρευσαν οι συγγενείς
Στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή συγγενείς και φίλοι του άτυχου δικηγόρου, οι οποίοι δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν πως το αγαπημένο τους πρόσωπο δεν είναι πλέον στη ζωή.











Λουλούδια έξω από το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - ΦΩΤΟ
Λουλούδια άφησαν σήμερα το πρωί, έξω από το δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, φίλοι και συνεργάτες του γνωστού δικηγόρου, συγκλονισμένοι από τη δολοφονία του.


Στις φωτογραφίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ φαίνεται και ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός να φτάνει στο σημείο και να αφήνει ένα λευκό τριαντάφυλλο στην είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση