Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 2o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

  Δημοψήφισμα στην Ιταλία: Συντριπτική επικράτηση του "Ναι", αναιμική όμως η συμμετοχή


  Έκλεισαν οι κάλπες στο Βένετο και την Λομβαρδία της Ιταλίας για το συμβουλευτικού χαρακτήρα δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε για την πολιτική και διοικητική αυτονομία των περιφερειών αυτών.
  Σύμφωνα με την Corriere della Sera, η συμμετοχή στο Βένετο έφθασε στο 57% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων και στη Λομβαρδία στο 32%. Στην Λομβαρδία το "ναι" συγκέντρωσε το 95,64% των ψήφων και στο Βένετο το 98,1%.
  «Πρόκειται για ιστορικό αποτέλεσμα. Θα ζητήσουμε ευρεία αυτονομία και τα εννέα δέκατα των φόρων που καταβάλλουν οι πολίτες μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Βένετο Λούκα Τζάια.
  Ο Ρομπέρτο Μαρόνι, περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, δήλωσε από το Μιλάνο ότι «πρέπει να ενωθούν όλες οι δυνάμεις για την μάχη του αιώνα».
  Με βάση το ιταλικό σύνταγμα πρέπει τώρα να αρχίσει διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση της Ρώμης, ώστε να καθοριστούν αναλυτικά οι τομείς για τους οποίους θα ισχύσει η αυτόνομη διαχείριση των περιφερειών, και η αλλαγή αυτή υπόκειται στην έγκριση του ιταλικού κοινοβουλίου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Δημοψήφισμα στην Ιταλία: Συντριπτική επικράτηση του "Ναι", αναιμική όμως η συμμετοχή Rating: 5 Reviewed By: Press- gr