GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ανακοίνωση των δικαστικών ενώσεων για το θέμα του "πόθεν έσχες"...

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩN ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Ν.Σ.Κ. Οι δικ...

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩN
ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Ν.Σ.Κ.

Οι δικαστικές ενώσεις της Χώρας, έκπληκτες από την πρωτοφανή εξέλιξη που έλαβε η δημοσίευση της 2649/2017 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ., ανακοινώνουν προς τους Έλληνες πολίτες τα εξής:

1.Οι δικαστικοί λειτουργοί υποβάλλουμε ανελλιπώς από το έτος 1996 δηλώσεις «πόθεν έσχες» βάσει του ν. 2429/1996 (φεκ. Α΄ 155).

2.Οι δικαστικές ενώσεις, αμφισβήτησαν με αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας τη συνταγματικότητα ορισμένων ρυθμίσεων της 1846 οικ./13.10.2016 ΚΥΑ των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οικονομικών και ζήτησαν προσωρινή διαταγή, την οποία και έλαβαν. Επομένως, η μη υποβολή Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) και Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων (ΔΟΣ) μέχρι σήμερα για τα έτη 2016 και 2017 (χρήσεις 2015 και 2016) δεν οφείλεται σε πρόθεση των δικαστικών λειτουργών να αποφύγουν την υποβολή της δήλωσης, αλλά στην αναστολή την οποία έλαβαν από το Ανώτατο Δικαστήριο, αναμένοντες την οριστική δικαστική κρίση.

3. Επί της αίτησης αυτής δημοσιεύθηκε στις 18/10/2017 η 2649/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ακυρώνεται η προσβληθείσα με την αίτηση ΚΥΑ. Το πλήρες περιεχόμενο και τις σκέψεις της απόφασης δεν γνώριζε κανείς στις 19.10.2017, καθόσον κατά την ημερομηνία αυτή είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΣτΕ μέρος μόνο της απόφασης. Σημειωτέον ότι η εν λόγω απόφαση δεν αφορά μόνο τους δικαστικούς λειτουργούς αλλά και σειρά άλλων υπόχρεων για διάφορα θέματα, όπως π.χ. το θέμα της πολυπλοκότητας της ηλεκτρονικής δήλωσης και της δήλωσης μετρητών και τιμαλφών που φυλάσσονται στην οικία. Παρά ταύτα, οι αρμόδιοι Υπουργοί, πριν καν θεωρηθεί το πρωτότυπο και μελετήσουν το πλήρες κείμενο της παραπάνω απόφασης, ώστε να συμμορφωθούν με αυτήν, έσπευσαν να εκδώσουν χθες 19/10/2017 την 1069/2017 ΚΥΑ (φεκ. Β΄ 3702/19.10.2017) με προφανή σκοπό τον αιφνιδιασμό των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι εκ των πραγμάτων δεν μπορούν αντικειμενικά να υποβάλλουν εμπρόθεσμη δήλωση σε μία μέρα, δεδομένου αφενός η σχετική προθεσμία προθεσμία λήγει στις 21/10/2017 και αφετέρου ότι δεν έχει νομοθετηθεί το όργανο ελέγχου στο οποίο πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις τους. Κατά της ως άνω ΚΥΑ οι δικαστικές ενώσεις ασκήσαμε σήμερα αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής και ήδη λάβαμε προσωρινή διαταγή.

Κατόπιν όλων αυτών, οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των κλάδων της Δικαιοσύνης

Δεν δεσμευόμαστε, αναφορικά με την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και δήλωσης οικονομικών συμφερόντων για τα έτη 2016 και 2017 (χρήσεις 2015 και 2016), από την προθεσμία η οποία θα έληγε αύριο (21/10/2017) γιατί: α) η Πολιτεία δεν συμμορφώθηκε με το δεδικασμένο που απορρέει από την 2649/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με το επιφορτισμένο με τον έλεγχο των δηλώσεων όργανο, το οποίο πρέπει να συγκροτείται κατά πλειοψηφία από ανώτατους τακτικούς δικαστές, μέλη των τριών (3) ανωτάτων δικαστηρίων και σήμερα δεν υπάρχει και β) όπως συνάγεται από την αρχή της χρηστής διοίκησης, εφόσον καλούμαστε να υποβάλλουμε δηλώσεις στη βάση ενός νέου πλαισίου ενόψει της ως άνω απόφασης του ΣτΕ, είναι υποχρεωτική για τη Διοίκηση η χορήγηση εύλογης προθεσμίας όχι μόνο στους δικαστικούς λειτουργούς αλλά σε όλους τους υπόχρεους.

Διαμαρτυρόμαστε για την προαναφερόμενη πρακτική, που δεν συνάδει με τη λειτουργία των συνταγματικών (άρθ. 26 Σ.) εξουσιών και παραβιάζει κάθε έννοια καλής πίστης και χρηστής διοίκησης.

Δηλώνουμε ότι κανένας δεν θα μας υποχρεώσει να απεμπολήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας ή να αγνοήσουμε το δεδικασμένο που προκύπτει από την 2649/2017 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Καλούμε τους αρμόδιους να συμμορφωθούν προς το περιεχόμενο της παραπάνω απόφασης, προβαίνοντας σε νομότυπο ορισμό του οργάνου, προς το οποίο θα υποβληθούν οι δηλώσεις των ετών 2015 και 2016, καθώς και του τύπου των δηλώσεων αυτών, παρέχοντας εύλογη προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων.

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2017
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
Χριστόφορος Σεβαστίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών
Αγγελική Λαϊνιώτη, Πρόεδρος Εφετών Δ.Δ.
Ασημίνα Σαντοριναίου, Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου
Χρήστος Μητκίδης, Νομικός Σύμβουλος του Κράτους

2 σχόλια

  1. Πιο χαμηλά δεν έχει για τούς Έλληνες δικαστές...και όχι μόνο βλέπουμε κάτι αποφάσεις που ΦΩΝΆΖΟΥΝ από μακριά είμαστε ΠΟΥΛΗΜΈΝΟΙ..

    Οι δικηγόροι είναι τόσο ακριβοί που είναι φθηνότερο να προσλάβεις ένα δικαστή.
    Εβγκένι Κασέγιεφ, Σύγχρονος Ρώσος γνωμικογράφος..

    Fiat iustitia, et pereat mundus.
    μετάφραση: ας επικρατήσει η δικαιοσύνη, κι ας χαθεί ο κόσμος.

    Μόττο του αυτοκράτορα της Αγ. Ρωμ. Αυτοκρατορίας Φερδινάνδου Ι (1503-1564)

    Summum jus, summa injuria.
    μετάφραση: υπέρτατη (υπερβολική) δικαιοσύνη=== υπέρτατη αδικία...

    Μεταξύ της δικαιοσύνης και της απονομής δικαιοσύνης υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που τις χωρίζει.
    Emmeline Pankhurst, 1858-1928, Βρετανίδα...


    Οι δικαστές πρέπει να έχουν σαν οδηγό τα έθιμα, τα κείμενα και προ παντός τον ορθό λόγο.
    Αδαμάντιος Κοραής, 1748-1833, Έλληνας λόγιος και δάσκαλος του Γένους

    Πιστεύω πως η πρώτη δικαιοσύνη είναι η σωστή διανομή τού ψωμιού…
    Γιάννης Ρίτσος, 1909-1990, Έλληνας ποιητής

    Νόμος πονηρός ανομίαν παρεισφέρει.
    Μένανδρος, 4ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής

    Όσο πληθαίνουν οι νόμοι, πολλαπλασιάζονται οι παράνομοι.
    Λάο Τσε, 6ος αιώνας π.Χ., Κινέζος φιλόσοφος

    Με κακούς νόμους και καλούς δημόσιους λειτουργούς είναι ακόμα δυνατόν να κυβερνήσεις. Με κακούς δημόσιους λειτουργούς όμως, ούτε οι καλύτεροι νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν.
    Όττο Φον Μπίσμαρκ, 1815-1898, Γερμανός καγκελάριος

    Φυσικά και είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Απαγορεύεται το ίδιο, τόσο στους πλούσιους όσο και στους φτωχούς, να κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες, να ζητιανεύουν και να κλέβουν ψωμί.
    Anatole France, 1844-1924, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1921

    Όταν ο νόμος και η ηθική συγκρούονται μεταξύ τους, ο πολίτης έχει τη σκληρή επιλογή είτε να χάσει το αντίληψή του περί ηθικής είτε να χάσει το σεβασμό του προς τους νόμους.
    Frédéric Bastiat, 1801-1850, Γάλλος οικονομολόγος και κοινωνιολόγος.

    Οι αδύναμοι άνθρωποι θέλουν να εξαρτώνται για να έχουν προστασία. Όσοι φοβούνται τους ανθρώπους αγαπούν τους νόμους.
    Vauvenargues, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος..

    Δεν υπάρχουν αρκετές φυλακές, αρκετή αστυνομία, αρκετά δικαστήρια για να μπορέσουν να επιβάλλουν ένα νόμο που δεν στηρίζεται από τον λαό.
    Hubert Humphrey, 1911-1978, Αμερικανός πολιτικός, αντιπρόεδρος ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η Ένωση Κεντρώων ΤΙ είναι ΑΥΤΌ ΚΌΜΜΑ;;;Η Ο γραφικός ΛεΒΕΝΤΗΣ;;ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ δεν Παραιτήθηκε;;;;;ΤΑ εννέα σημεία τα ξέχασε;;

    1}Η απόλυση από τη Βουλή υπαλλήλων που προσλήφθηκαν προκλητικά ως συγγενείς νυν και τέως βουλευτών...{εκτός τον ΜΠΑΣΤΑΡΟ γιο του που τον έβαλε με ψήφους}..

    2]Η επιστροφή κάθε αποσπασμένου του δημοσίου στις υπηρεσίες όπου οργανικά ανήκει, με ελάχιστες εξαιρέσεις ..ΠΙΕΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΕΛΆΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ;;;ΓΕΡΟΣ ΣΑΛΙΑ;;

    3]Η μείωση κατά 50% του μισθού όλων των αιρετών (από Πρόεδρο Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες, μητροπολίτες κ.α.)ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΚΛΑΊΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΜΙΩΣΗΣ ΣΥΝΤΆΞΕΩΝ τον δικαστών ΤΡΑΠΕΖΙΚΏΝ ..ΧΆΝΕΙ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ!!!!η και ξέρει ότι ΒΟΥΛΗ δεν θα ξαναδεί..Ο;ΓΕΡΟ ΣΑΛΙΑΣ.. 4]ην κατάργηση κάθε σύνταξη πέραν της μιας και την αφομοίωση όλων των συντάξεων σε μια, που δεν θα υπερβαίνει τα 1500 ευρώ ..ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΘΥΜΆΤΑΙ;;;;;

    5]την αυστηρή απαγόρευση σε κάθε συνταξιούχο που λαμβάνει σύνταξη άνω των 1000 ευρώ μηνιαίως, να εργάζεται!!!!!! το έκανε ο τσιπρας μιωση του 60% αν εργάζεται ένας συνταξιούχος ακόμα και αν ειναι πυρηνικός επιστήμονας...ΓΕΡΟ ΣΑΛΙΆΡΗ....

    6] Τον μέσω ειδικού σχεδίου εντοπισμό, με αναδρομή σε βάθος 10ετίας έρευνα, όλων των αργόμισθων του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, και την απόλυσή τους, ώστε και το Δημόσιο να καθαρίσει και να επιβραβευτούν οι ευσυνείδητοι δημόσιοι υπάλληλοι.. ΤΥΦΛΆ ΝΑ ΈΧΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΊΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΑΑΛΛΗΛΟΣ...ΑΚΟΎΤΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ;;;

    7]ην κατάργηση όλων των συντάξεων των εύπορων Ελλήνων με ορισμό ως ορίου προς τούτο, το εισόδημα από άλλες πηγές να είναι 3000 ευρώ μηνιαίως και άνω.. ΚΑΘΑΡΆ 3000 ευρώ;; δεν είναι όλοι εφοπλιστές στην ΕΛΛΆΔΑ ΓΕΡΟ ΞΕΚΟΎΤΗ...

    8]Τον ορισμό αμέσως του αριθμού των βουλευτών στους 200 από την επόμενη βουλή και την απαγόρευση να είναι βουλευτής κάποιος για περισσότερα από 12 έτη..ΕΓΏ ΘΑ ΈΛΕΓΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΈΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΌΛΟΙ ΕΙΣΤΑΙ ΆΧΡΗΣΤΟΙ ΟΤΙ ΠΕΙ Ο ΑΡΓΧΗΓΟΣ ΔΕΝ ΙΣΧΎΕΙ;;.. Ο ΓΕΡΟ ΞΕΚΟΥΤΗΣ ΈΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΆΛΛΑΖΕ ΚΆΘΕ ΕΞΕΙ ΜΗΝΕΣ ΏΣΤΕ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΎΝ ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΚΌΜΜΑ ΤΟΥΣ ΆΛΛΑ ΤΟ ΞΈΧΑΣΕ !!!!...

    9]Να επιστρέψουν με ήπιο νόμο τα χρήματα που έβγαλαν για διάφορους λόγους οι Έλληνες στο εξωτερικό από το 2009 και εντεύθεν...ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΈΓΙΝΕ.. ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΑ ΦΈΡΟΥΝ ΠΙΣΩ..ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΟΙΟΙ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΊ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση