GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο εδώλιο στέλνει ο εισαγγελέας τον Χριστοφοράκο για μίζες στον ΟΣΕ

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας «δείχνει» ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης για ένα ακόμη «αμαρτωλό» έργο της S...


Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας «δείχνει» ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης για ένα ακόμη «αμαρτωλό» έργο της Siemens στη χώρα μας. Πρόκειται για τρεις συμβάσεις που καταρτίστηκαν το 1999 και αφορούσαν προμήθεια υλικού από την γερμανική εταιρεία στον ΟΣΕ.
Ο Οργανισμός μάλιστα έχει διενεργήσει και σχετική πραγματογνωμοσύνη από την οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει ότι ζημιώθηκε τόσο γιατί υπήρξε καθυστέρηση στην παράδοση του τροχαίου υλικού αλλά και γιατί το έργο δεν εκτελέστηκε εξ ολοκλήρου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπως προέβλεπε η αρχική συμφωνία.
Για να προτιμηθεί μάλιστα η Siemens φέρεται να δόθηκε «μίζα» 2 εκατ. ευρώ.
Πάλι κατηγορούμενος ο Χριστοφοράκος
Και σε αυτή την υπόθεση μεταξύ των 7 κατηγορουμένων είναι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος καθώς και πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας όπως ο R. Siekaczek.
Για αυτούς τους δύο ο εισαγγελέας ζητάει τη διατήρηση των ενταλμάτων σύλληψης καθώς δεν εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης για να απολογηθούν.
Οι εμπλεκόμενοι, κατηγορούνται μεταξύ άλλων για ενεργητική δωροδοκία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση τελεσθείσα επί μακρό διάστημα και της οποίας το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων έχει το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση