GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φίλης: Το μνημόνιο θα συνεχίσει να υπάρχει

«Δεν θα περάσουμε από την κόλαση στον παράδεισο. Τον Αύγουστο του 2018 μπορούμε πια να βγούμε από την υφιστάμενη δανειακή σύμβαση, μπορο...


«Δεν θα περάσουμε από την κόλαση στον παράδεισο. Τον Αύγουστο του 2018 μπορούμε πια να βγούμε από την υφιστάμενη δανειακή σύμβαση, μπορούμε να επιτύχουμε την αποδυνάμωση ορισμένων μνημονιακών καταναγκασμών και τη χαλάρωση της ασφυκτικής επιτροπείας, αλλά το Μνημόνιο ως καθεστώς και ως μοχλός ανακατασκευής της κοινωνίας και της οικονομίας θα συνεχίζει να υπάρχει. Είναι το χρέος και ο μηχανισμός των πλεονασμάτων που λειτουργούν εξαιρετικά δεσμευτικά προς αυτή την κατεύθυνση», λέει ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στην «Αυγή».

Αναφορικά με το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ ο κ. Φίλης λέει: «Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε με τρόπο επωφελή για τα ελληνικά συμφέροντα, τουλάχιστον σε επίπεδο υποσχέσεων για το χρέος και τις επενδύσεις, που θα δούμε ποια συνέχεια θα έχουν...» . Ωστόσο επισημαίνει ότι «ξενίζουν οι αναφορές περί «στρατηγικής συμμαχίας», «κοινών αξιών» και διαβολικά καλού Τραμπ».

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός σημειώνει πως το ζητούμενο είναι να μειωθούν στο μέλλον τα κονδύλια που πληρώνει από το υστέρημά της η χώρα μας ώστε να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες ελλείψεις σε άλλους τομείς. Μάλιστα ο κ. Φίλης σημειώνει: «Η χώρα μέσα στη φτώχεια της είναι η δεύτερη χώρα του ΝΑΤΟ σε αμυντικές δαπάνες, διαθέτοντας στον προϋπολογισμό του 2017 το 2,7% του ΑΕΠ, ενώ τα κονδύλια του υπ. Άμυνας παραμένουν αμείωτα σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα άλλα υπουργεία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται....»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση