GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΜΟΡΦΙΕΣ! ΑΡΠΑΧΤΗΚΑΝ δημοσίως η υπουργός και η διοικήτρια του ΟΑΕΔ...

Στέφανος Μπαγεώργος   Πληροφορήθηκα, από συμμετέχοντα, ότι στο συνέδριο που διοργανώθηκε από το Υπουργείο εργασίας και τον ΟΑΕΔ με θέμα ...

Στέφανος Μπαγεώργος 
Πληροφορήθηκα, από συμμετέχοντα, ότι στο συνέδριο που διοργανώθηκε από το Υπουργείο εργασίας και τον ΟΑΕΔ με θέμα το πρόγραμμα " Εγγύηση για τη νεολαία" , μετά την ομιλία ,της διοικήτριας του ΟΑΕΔ , πήρε , για 2η φορά τον λόγο, η αναπληρώτρια υπουργός Ρ. Αντωνοπούλου και, προς έκπληξη όλων των παρευρισκομένων, ισχυρίστηκε ότι η ομιλία της διοικήτριας έχει ανακρίβειες, ότι ο ΟΑΕΔ "δεν κάνει καλά τη δουλειά του" και για το λόγο αυτό (εδώ είναι το ζουμί) το Υπουργείο έχει δημιουργήσει δικές του υπηρεσίες.
Οταν η διοικήτρια του Οργανισμού ζήτησε το λόγο για να απαντήσει, μέσα σε γενική παγωμάρα των παρόντων, με ύφος γυμνασιάρχη της δεκαετίας του '60 ("δεν θα μιλήσετε κυρία μου. Τέλος") της το αρνήθηκε. Πρόκειται για ένα από τα πολλά επεισόδια, όπως μου λένε, μεταξύ των 2. 
Ο λόγος είναι ότι η διοικήτρια του Οργανισμού δεν είναι διατεθειμένη να υποκύπτει, άκριτα, στις επιθυμίες της "Μαρίας Αντουνέττας" που παριστάνει την αναπληρώτρια υπουργό, επιθυμίες και επιλογές που διαμορφώνουν πολιτικές που δεν έχουν σχέση με τις συλλογικές επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδεύονται δε από την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από την διοίκηση του Οργανισμού και μεταφορά τους στις ανύπαρκτες υπηρεσίες της Αντωνοπούλου. 
Το ερώτημα δεν είναι τι κάνει η Αντωνοπούλου.Το ερώτημα είναι γιατί και έως πότε ο  Τσίπρας θα την ανέχεται, στην κυβέρνηση.

1 σχόλιο

  1. Πολιτική με τη μπόχα ..

    Από πολύ μικρός, χωρίς καμιά βοήθεια αριστερών εντύπων και αναλύσεων, το ήξερα αρκετά καλά...Οι απανταχού της γης λεφτάδες, με την απανταχού της γης εξουσία, είναι αυτό που λέμε «κώλος και βρακί»...Το έβλεπα.

    Οι «τρανοί» του τόπου μου και των απανταχού «τόπων», «φρόντιζαν» τους βουλευτές τους, το δεσπότη, το νομάρχη, το δικαστή, ακόμα και τους κάθε είδους «ανθρώπους» τους.

    Όλη τη γκάμα της εξουσίας, δηλαδή...Το ξέραμε, το βλέπαμε και κανείς ποτέ δεν μας ζήτησε «αποδείξεις και στοιχεία» για να το αποδείξουμε...Έτσι ήταν τα πράγματα, μας έλεγαν.

    Και πέρα από μερικούς γραφικούς που έλεγαν κάτι ακατανόητα -κομμουνιστικά τα έλεγαν- ήταν καλή καριέρα να μπεις κι’ εσύ στο «κόλπο»...

    «Όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίσα», μας έλεγαν και όλοι πολεμούσαν να γίνουν το μεγάλο δάχτυλο, αυτό που θα φτάνει το «μέλι».

    Αργότερα, όταν μορφώθηκα ολίγον και Μαρξιστικά, έμαθα πως το «κόλπο» λέγεται καπιταλισμός, η «φροντίδα» των λεφτάδων προς τους «άρχοντες» λέγεται διαπλοκή και ότι το πραγματικό κόλπο είναι να μεγαλώνει το κέρδος από την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης...Μου κάνει πολλή εντύπωση που έμπειροι άνθρωποι, μορφωμένοι, Μαρξιστές, «αριστεροί» λέμε, μόλις τώρα ανακαλύπτουν τη διαπλοκή κεφαλαίου – εξουσίας, λες και η διαπλοκή δεν ήταν πάντα το λογικό, το απαραίτητο και το χρήσιμο συστατικό στοιχείο του καπιταλισμού...

    Συγχωράτε με, αλλά μου μοιάζει σα να πηγαίνεις σε οίκο ανοχής, και να κάνεις πως απορείς που υπάρχουν πόρνες..Και το χειρότερο...Μόλις τελειώσεις τη «δουλειά» σου, κάνεις μια εξεταστική επί του «θέματος» και θριαμβολογείς πως ξεκίνησες τον πόλεμο ενάντια στο εμπόριο λευκής σαρκός...

    Και στη φόρα να βγουν σκάνδαλα, διαπλοκές και λαμογιές και στη φυλακή να πάνε διαπλεκόμενοι και λαμόγια.

    Η «αποκάλυψη» είναι χρήσιμη, όταν σκοπεύεις να αναμετρηθείς με το «κακό» και όχι να το εμπορευθείς.

    Πόσες φορές το ίδιο το σύστημα δεν «αποκάλυψε» διαπλοκές και διαπλεκόμενους, δεν έστειλε στη φυλακή πρωθυπουργούς και «επώνυμους» κι’ όμως, η διαπλοκή ζει και βασιλεύει και δυναμώνει.

    Η «αποκάλυψη» μερικές φορές, δεν είναι παρά ξεκαθάρισμα πολιτικών και οικονομικών «λογαριασμών» και «ανάσα κάθαρσης» του συστήματος...Άλλοτε πάλι, είναι πολιτικός χειρισμός της εκάστοτε εξουσίας και το «τυρί» στη φάκα του λαϊκού αποπροσανατολισμού, ιδιαίτερα όταν πάνε για έγκριση στο «ναό της Δημοκρατίας», σκληρά αντιλαϊκά μέτρα...

    Να σου πω, λοιπόν, τι να κάνει μια Αριστερή κυβέρνηση:

    Πρώτα-πρώτα, να καταλάβει η «πρώτη φορά αριστερά» ότι η διαπλοκή και η «συναλλαγή» αντιμετωπίζονται με αριστερή πολιτική και όχι με αριστερό «μανιπουλάρισμα».

    Η καπιταλιστική «μπόχα» δεν φοβάται την «αριστερή» διαχείριση της, ούτε κλονίζεται όταν τα «βαποράκια» φυλακίζονται και τα αφεντικά τα παρακαλάς να… «επενδύσουν».

    Να θωρακιστεί η «αριστερή εξουσία» με τη διαφάνεια και το λαϊκό έλεγχο, με θεσμούς λαϊκής παρέμβασης και όχι να κρατά κρυμμένες σε στικάκια λίστες για τις «δύσκολες ώρες»...

    Δε παλεύεις τη διαφθορά όταν κρατάς τη δεξιά «μπόχα» και τους «σκελετούς» σ’ ένα αριστερό ντουλάπι και τα εμφανίζεις «όταν είναι ανάγκη».

    Ούτε όταν η «δεξιά» σαπίλα χρησιμοποιείται σαν μέτρο σύγκρισης «αριστερών» διαπλοκών..

    Ο καπιταλισμός, σύντροφε, είναι ο γεννήτορας της μπόχας...Και όταν πας να «αξιοποιήσεις» τη βρωμιά τους κι όχι την πολιτική σου για να πείσεις πως είσαι καλύτερος, αρχίζεις να μυρίζεις κι’ εσύ.

    Αρχίζεις να μυρίζεις κι’ εσύ..Σκέψου το, σύντροφε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση