GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεσολάβηση για τη σύγκρουση με τη Μαδρίτη ζητά ο Πρόεδρος της Καταλονίας

Ο αυτονομιστής Πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ ζήτησε μια μεσολάβηση στη σύγκρουση που τον φέρνει αντιμέτωπο με τη Μαδρίτη. &q...


Ο αυτονομιστής Πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ ζήτησε μια μεσολάβηση στη σύγκρουση που τον φέρνει αντιμέτωπο με τη Μαδρίτη.

"Οφείλουμε να εκφράσουμε τη σαφή βούληση να έχουμε μια μεσολάβηση όποιο κι αν είναι το σενάριο, είτε κερδίσει το ναι είτε το όχι", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Αυτός που θα δεχθεί να αναλάβει αυτή τη μεσολάβηση ξέρει ότι θα μπορεί να υπολογίζει στη βούληση της καταλανικής πατρίδας να συμμετάσχει και να κάνει διάλογο ... και από τη στιγμή αυτή μια ενεργή στάση παρακολούθησης και ενδιαφέροντος εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήταν λογική", πρόσθεσε.

Αύριο "αυτό που δεν θα συμβεί είναι να επιστρέψουμε στα σπίτια μας και να απαρνηθούμε τα δικαιώματά μας... Η κυβέρνηση έχει προβλέψει τα πάντα για να διεξαχθούν όλα με ομαλό τρόπο", σημείωσε ο Κάρλες Πουτζεμόν, ζητώντας από τους Καταλανούς να αποφύγουν κάθε βία.

Σε μια 45λεπτη συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Κάρλες Πουτζεμόντ ανέφερε ότι εξακολουθεί να είναι διατεθειμένος να μην πραγματοποιήσει αυτή την ψηφοφορία που έχει απαγορευθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο, αν η κυβέρνηση του συντηρητικού Μαριάνο Ραχόι δεχθεί να αρχίσει συνομιλίες που θα επιτρέψουν να διεξαχθεί κάποια στιγμή ένα νόμιμο δημοψήφισμα.

"Αν το ισπανικό κράτος πει 'ας συμφωνήσουμε σ' ένα δημοψήφισμα'... το σταματάμε αυτό. Ναι προφανώς, αυτή είναι η οδός που όλοι οι Καταλανοί επιθυμούν", σημείωσε ο Πουτζεμόντ και διαβεβαίωσε πως όλα είναι έτοιμα για το δημοψήφισμα που η Μαδρίτη θέλει πάση θυσία να απαγορεύσει.

"Προσπαθώ να μην αφήνομαι να κυριευθώ από τα συναισθήματα, αν και υπάρχουν σ' όλους μας... Όμως βασικά αυτές τις στιγμές αισθάνομαι πως έχω να αναλάβω μια μεγάλη ευθύνη. Είναι μια σοβαρή στιγμή".

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Πηγή ΦΩΤΟ: wikipedia/Generalitat de Catalunya

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση