GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιες περιοχές της Ελλάδας προτιμούν οι ξένοι τουρίστες και πόσα ξοδεύουν

«Ποιος πάει πού; Πού μένει; Πόσα ξοδεύει;» είναι ο τίτλος μελέτης για τον εισερχόμενο τουρισμό ανά Περιφέρεια και αγορά που δημοσιεύει τ...


«Ποιος πάει πού; Πού μένει; Πόσα ξοδεύει;» είναι ο τίτλος μελέτης για τον εισερχόμενο τουρισμό ανά Περιφέρεια και αγορά που δημοσιεύει το SETE Intelligence.

Οι Περιφέρειες με τις μεγαλύτερες ροές εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης είναι το Νότιο Αιγαίο, η Κρήτη, η Κεντρική Μακεδονία, η Αττική και τα Ιόνια Νησιά. Λόγω των διαφορετικών αγορών που δέχεται η κάθε Περιφέρεια και του διαφορετικού προφίλ των επισκεπτών, αν και η Κεντρική Μακεδονία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό Επισκέψεων, το Νότιο Αιγαίο και η Κρήτη υπερτερούν σε αριθμό Διανυκτερεύσεων και Εισπράξεων.

Σε εισπράξεις επίσης υπερτερεί η Αττική, ενώ μικρή υστέρηση έναντι της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν τα Ιόνια Νησιά. Επίσης, οι 5 αυτές Περιφέρειες δέχονται το 82% των επισκέψεων (28,4 εκ. στο σύνολο της χώρας), το 85% των διανυκτερεύσεων (190,4 εκ.) και το 88% των Εισπράξεων (€ 12,7 δισ.).

Από την ανάλυση των αγορών, είναι εντυπωσιακή η παρουσία της γερμανικής και της βρετανικής αγοράς σχεδόν σε όλες τις Περιφέρειες, ειδικά με όρους διανυκτερεύσεων και εισπράξεων: δεν υπάρχει ούτε μία Περιφέρεια που τουλάχιστον η μία από τις δύο χώρες να μην συγκαταλέγεται στο top-3 των αγορών της Περιφέρειας.

Μάλιστα σε οχτώ Περιφέρειες συγκαταλέγονται και οι δύο αγορές στο top-3. Αρκετά μεγάλη διαφοροποίηση από τις υπόλοιπες Περιφέρειες έχει η Περιφέρεια Αττικής, όπου οι τρεις μεγαλύτερες αγορές είναι η βρετανική, η αμερικάνικη και η κυπριακή. Επιπλέον, στις τρεις από τις τέσσερις Περιφέρειες που συνορεύουν με Βαλκανικές χώρες (Δυτική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη) τουλάχιστον δύο από τις τρεις αγορές με τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών είναι Βαλκανικές χώρες – στην Κεντρική Μακεδονία και οι 3. Αξίζει επίσης, να σημειωθεί ότι από Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, ΗΠΑ και Ιταλία προέρχεται το 39,4% των Επισκέψεων, το 47,8% των Διανυκτερεύσεων και το 50,3% των Εισπράξεων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον τέλος, παρουσιάζει η εικόνα που αναδεικνύεται από την ανάλυση των βασικών δεικτών απόδοσης: δαπάνη ανά επίσκεψη, δαπάνη ανά διανυκτέρευση και Μέση Διάρκεια Παραμονής. Οι Περιφέρειες που κατεξοχήν δέχονται τουρισμό «Ήλιος και Θάλασσα», δηλαδή το Νότιο Αιγαίο, η Κρήτη και τα Ιόνια Νησιά έχουν τις υψηλότερες τιμές και στους τρεις δείκτες.

Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση