GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΙ ΑΛΛΗ «ΡΟΥΚΕΤΑ» για το Ελληνικό! Νέες προσφυγές από οικολογικές οργανώσεις...

Προσφυγή κατά της επένδυσης στο Ελληνικό στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από δυο οικολογικές οργανώσεις. Συγκεκριμένα στο ΣτΕ προσέφυγαν...


Προσφυγή κατά της επένδυσης στο Ελληνικό στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από δυο οικολογικές οργανώσεις. Συγκεκριμένα στο ΣτΕ προσέφυγαν το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων και η Οικολογική Συνεργασία, οι οποίες οργανώσεις στρέφονται κατά της Συντονιστικής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αλλά και του δασάρχη Πειραιά.
Όπως υποστηρίζουν υπήρξε παραβίαση του Άρθρου 24 του Συντάγματος που προστατεύει τις δασικές εκτάσεις από την οποία διάταξη συνάγεται και η υποχρέωση σύνταξης δασικού χάρτη.
Πρόκειται για το δεύτερο εμπόδιο μετά τις αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Υπενθυμίζεται πως αύριο, Τρίτη, συνεδριάζει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) για να συζητήσει και πιθανόν να αποφανθεί για το θέμα των αρχαίων στην περιοχή.
Έκλεισε το θέμα της δασικής έκτασης
Κλείνει, όπως όλα δείχνουν, το ένα από τα δύο ανοικτά μέτωπα για την ανάπτυξη του Ελληνικού καθώς η αρμόδια επιτροπή της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης δέχθηκε την ένσταση που είχε καταθέσει η διοίκηση της «Ελληνικό ΑΕ» κατά απόφασης του δασάρχη Πειραιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, η ένσταση έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία. Συγκεκριμένα με 3 ψήφους υπέρ και 2 κατά.
Με την απόφαση του δασάρχη, θεωρούνταν δασική έκταση περί τα 37 στρέμματα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου είχε υποστηρίξει πρόσφατα πως το συγκεκριμένο σημείο είναι το σημαντικότερο τμήμα του έργου.
«Έχουμε σχεδιάσει το ολοκληρωμένο resort ξενοδοχείο 1.200 δωματίων, καζίνο, συνεδριακούς χώρους, που θα συνδέεται με γέφυρα με την παραλιακή οδό. Το κομμάτι αυτό είναι πολύ σημαντικό για το business plan που σχεδιάστηκε από διεθνείς συμβούλους και έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια. Δεν μπορείς να πάρεις ένα κομμάτι και να το πας αλλού! Δεν είναι Legoland».
Ο κ. Αθανασίου πρόσθεσε πως «δασική είναι μια περιοχή που έχει αναπτυχθεί με φυσικά αίτια».
Το σίριαλ για το Ελληνικό συνεχίζεται όμως την Τρίτη, με τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα της αρχαιολογικής ζώνης στο ακίνητο.
Αισιοδοξία στο Μαξίμου για το αυριανό ΚΑΣ
Αυστηρή προειδοποίηση προς όλους τους αρμοδίους, προκειμένου να υπάρξει απόφαση στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΑΣ απηύθυνε ο πρωθυπουργός, ώστε να προχωρήσει η επένδυση του Ελληνικού.
Στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζεται μάλιστα αισιοδοξία ότι το ΚΑΣ θα αποφασίσει την οριοθέτηση των ζωνών, προκειμένου το έργο να προχωρήσει απρόσκοπτα.
Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να μην δεχθεί άλλες «σκόπιμες κωλυσιεργίες», όπως φάνηκε και από την τοποθέτησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο.
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση