Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

  Η τελευταία επιστολή του Λεμπιδάκη στην οικογένειά του που δεν ταχυδρομήθηκε ποτέ


  Μία επιστολή στην οποία οι απαγωγείς του υποχωρούσαν στο ύψος των λύτρων που είχε συγκεντρώσει η οικογένεια, έγραψε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ένα 24ωρο πριν από την αστυνομική επιχείρηση της απελευθέρωσής του, αλλά δεν ταχυδρομήθηκε ποτέ γιατί ο απαγωγέας δεν έβρισκε γραμματόσημα.
  Σύμφωνα τα νέα στοιχεία της δικογραφίας που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», λίγες ημέρες νωρίτερα οι απαγωγείς είχαν πέσει στα 18 εκατομμύρια ευρώ, αλλά βλέποντας τον κλοιό να σφίγγει γύρω τους αποφάσισαν να βάλουν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη να γράψει την μια επιστολή με την οποία θα πρότειναν την καταβολή 11-12 εκατομμυρίων ευρώ.
  Η επιστολή βρέθηκε στη μάντρα ανταλλακτικών που κρατούσαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, η οποία αποτελεί, σύμφωνα με τους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, ενδεικτικό δείγμα του αδιεξόδου που είχαν φθάσει οι απαγωγείς.
  Η αποκάλυψη της επιστολής ήρθε από την κατάθεση του 43χρονου Εμμανουήλ Κλάδου, ιδιοκτήτη της μάνδρας ανταλλακτικών, όπου εκρατείτο τελευταία φορά ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

  «Θέλω να σας πω ότι δεν θυμάμαι αν οι επιστολές που έγραψε ο Λεμπιδάκης ήταν 4 ή 5 συνολικά. Σε μια επιστολή αναφερόταν πάντως ότι έπεσε το ποσό των λύτρων στα 18 εκατομμύρια και στην τελευταία ο Λεμπιδάκης τόνιζε ότι η υγεία του δεν ήταν καλά και ότι η οικογένεια έπρεπε να βιαστεί. Όντως εκείνες τις ημέρες ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ξεκίνησε να έχει ρίγος και πυρετό», καταθέτει ο Μανώλης Κλάδος.
  Αργότερα συμπληρώνει πως πήγε σε φαρμακείο και πήρε κάποια φάρμακα. «Τα φάρμακα τα έδωσα στον Μιχάλη Λεμπιδάκη την Κυριακή το πρωί (1η Οκτωβρίου 2017). Εκείνη την ημέρα έγραψε και ένα τελευταίο γράμμα για την οικογένειά του.
  Παρακαλούσε τη μητέρα του, Άννα, να προτείνουν 11-12 εκατομμύρια ευρώ στους απαγωγείς και εκείνοι εκτιμούσε ότι θα το δέχονταν, απλώς δεν ήθελαν εκείνοι να πέσουν στις διαπραγματεύσεις.
  Ο Λεμπιδάκης έγραψε το γράμμα, το οποίο κράτησα εγώ και θα το ταχυδρομούσα εμπιστευτικά. Εκείνη την ημέρα, αν και προσπάθησα να βρω γραμματόσημα για να το στείλω, δεν μπόρεσα. Το γράμμα αυτό το έχω κάπου στο μαγαζί. Το επόμενο πρωί μπήκαν μέσα στην εταιρία αστυνομικοί και μόλις με έπιασαν τους είπα αμέσως ότι ο Μιχάλης κρατείται πάνω» συνέχισε.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Η τελευταία επιστολή του Λεμπιδάκη στην οικογένειά του που δεν ταχυδρομήθηκε ποτέ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr