GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΠΑΓΩΣΑΝ» όλες οι πληρωμές! ΕΠΙΑΣΑΝ Έλληνες ευρωβουλευτές να κλέβουν...

Σοκ έχει προκαλέσει στις Βρυξέλλες η απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να «παγώσει» όλες τις πληρωμές προς τους...

Σοκ έχει προκαλέσει στις Βρυξέλλες η απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να «παγώσει» όλες τις πληρωμές προς τους τοπικούς συνεργάτες (local assistants) των Ελλήνων ευρωβουλευτών, επειδή ερευνά κατά πόσο οι τελευταίοι απασχολούν ...«μαϊμού» συνεργάτες! 

Η Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα "δημοκρατία", βρέθηκε στο μικροσκόπιο της OLAF, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης, μετά την καταγγελία κατά του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη ότι εισέπραττε το 60% του μισθού συνεργάτιδάς του. Η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, με επικεφαλής τον Γάλλο ευρωβουλευτή Ζαν-Μαρί Καβαδά, εξετάζει το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Κεφαλογιάννη και σύντομα θα κάνει τη σχετική εισήγηση στην Ολομέλεια. «Οι πλαστογραφίες και οι εκβιασμοί σε βάρος του κ. Κεφαλογιάννη δεν μπορούν να πλήξουν ούτε τον ίδιο ούτε και την οικογένεια του», είχε απαντήσει μέσω κύκλων του ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, όταν είχε προ μηνών δημοσιοποιηθεί η υπόθεση.

Πλέον, το ενδιαφέρον της OLAF φέρεται να στρέφεται στο κατά πόσο οι τοπικοί συνεργάτες των Ελλήνων ευρωβουλευτών ασκούν πραγματικά κοινοβουλευτικά καθήκοντα ή εμπίπτουν σε μία από τις δύο παρακάτω κατηγορίες: α) απλοί «ταμίες», δηλαδή συνεργάτες-«φαντάσματα» που εισπράττουν ένα μισθό και τον αποδίδουν αμέσως στον ευρωβουλευτή β) συνεργάτες που παρέχουν άλλου είδους υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα να κανονίζουν εμφανίσεις και συνεντεύξεις των ευρωβουλευτών σε ΜΜΕ, με το αζημίωτο!

Εντύπωση, για παράδειγμα, προκαλεί το γεγονός ότι ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, απασχολεί έναν διαπιστευμένο συνεργάτη (με έδρα δηλαδή τις Βρυξέλλες) και δέκα τοπικούς συνεργάτες (με έδρα δηλαδή την Αθήνα), όπως και το ότι ο Νότης Μαριάς δεν εμφανίζεται να απασχολεί κανένα συνεργάτη στις Βρυξέλλες, αλλά έχει εννιά στην Αθήνα!

Η έρευνα αφορά και τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές, που είναι οι ακόλουθοι: Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα (ΣΥΡΙΖΑ), Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος, Θοδωρής Ζαγοράκης (Νέα Δημοκρατία), Νίκος Ανδρουλάκης, Εύα Καϊλή (ΠΑΣΟΚ), Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης, Ελευθέριος Συναδινός (Χρυσή Αυγή), Σωτήρης Ζαριανόπουλος, Κωνσταντίνος Παπαδάκης (ΚΚΕ), Γιώργος Γραμματικάκης, Μιλτιάδης Κύρκος (Ποτάμι) Νίκος Χουντής (ΛΑΕ), Κώστας Χρυσόγονος (ανεξάρτητος), Σοφία Σακοράφα (ανεξάρτητη), Νότης Μαριάς (Ελλάδα-Ο άλλος δρόμος).

Όσο διαρκεί η σχετική έρευνα, οι πληρωμές των τοπικών συνεργατών των Ελλήνων ευρωβουλευτών από τις σχετικές διοικητικές υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου έχουν ανασταλεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες ερευνούν εξονυχιστικά τη δραστηριότητά τους, ζητώντας να τους προσκομίσουν τα βιογραφικά τους σημειώματα, τα email που έχουν ανταλλάξει με τους ευρωβουλευτές, μέσα από τα οποία αποδεικνύεται ότι επιτελούν συγκεκριμένο έργο, καθώς και άλλα ανάλογα στοιχεία.

9 σχόλια

  1. Αυτή την είδηση ΑΝ ΕΊΝΑΙ αληθή το ΣΚΑΕΙ άλλα και υπόλοιπα ΜΜΕ δεν την αναφέρουν καθόλου.. Η Ν.Δ ούτε διάψευση ΔΕΝ ΈΒΓΑΛΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυφλός,μαλάκας η αγράμματος που δεν ξέρεις να διαβάζεις
      Όλους τους ελέγχουν ανόητε και όχι μονο τον Κεφαλογιάννη

      Διαγραφή
    2. εσυ περιμενεις ολα τα τσοντοκαναλα τα νεοταξικα να το πουν;;που ζεις ρε φιλε;;;;;μαζι με τον κουλη ηρθες;;απο αλλον πλανητη;;;;καθεσαι και βλεπεις ακομα τα τσοντοκαναλα;;;;σου εχουν μαδησει τον εγκεφαλο σου φιλε,στον εκαψαν ........μυαλο δεν βαζετε μερικοι......

      Διαγραφή
    3. Επ αφορμή του Κεφαλογιάννη όμως. Κατάλαβες εσύ που δεν είσαι ούτε αγράμματος ,ούτε τυφλός αλλά είσαι ένας μεγάλος νεοδημοκράτης μαλάκας;

      Διαγραφή
  2. Χα χα χα για κοιτα κατι πολιτικους ανδρες που εχουμε, ολα λαμογια κανονικα.
    Ξαναψηφιστε τους λαλακες ψηφοφοροι και ειδικα τον Κουλη της Ζημενς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ( ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ) ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ<< ΚΛΕΦΤΕΣ>> Η ΜΟΝΗ ΕΞΙΛΕΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ!!! ΔΙΕΣΥΡΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!! ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΘ΄΄ ΟΤΙ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΝ?? ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ << ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ>> ΔΥΣΤΥΧΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΕ ΤΙΝΩΝ << ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ >> ΧΕΡΙΑ ΕΠΕΣΕΣ!!! ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (ΟΛΟΙ) ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ?? ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ??? ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΙΣ?? ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ??? ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...χαχα αν προσεξατε ανάμεσα σε 21 χώρες ο έλεγχος γίνεται μόνον στους Έλληνες ευροβολευτες και στους συνεργατες τους. Ευρωπαϊκή πρωτιά παρακαλώ. Γιατί κρίνετε και βρίζετε αντι να χαίρεστε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κλεφτες λαμογια πηγαν να κανουν τα ιδια και στους Ευρωπαίους οι ξεφτιλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παραπλανητικός τίτλος για να μαζεψει κλικ
    ΕΠΙΑΣΑΝ λεει ευρωβουλευτες να κλεβουν
    και μεσα το αρθρο δε γραφει τιποτα τετοιο, κανενα δεν επιασαν, απλα εγινε μια καταγγελια που διερευνάται!
    λαμογια οι ευρωβουλευτες, λαμογια και ο αρθρογραφος
    λαος σκατα ειμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση