GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το... βιολί του ο Ερντογάν - Νέα επίθεση κατά των ΗΠΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τις ΗΠΑ για τη στάση τους έναντι της Τουρκίας, με αφορμή αυτή τη φορά τη σύλληψη του T...


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τις ΗΠΑ για τη στάση τους έναντι της Τουρκίας, με αφορμή αυτή τη φορά τη σύλληψη του Tούρκου εργαζομένου στο αμερικανικό προξενείο στη Κωνσταντινούπολη Μετίν Τολούζ, ο οποίος συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στις 4 Οκτωβρίου με την κατηγορία ότι διενεργούσε κατασκοπεία.

Οι εκπρόσωποι των Aμερικανών ψεύδονται όταν λένε ότι δεν μπορούν να συναντηθούν με το Μετίν Τολούζ, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας ενώπιον των κυβερνητών των επαρχιών της χώρας.

«Οι ΗΠΑ λένε ψέματα σε όλο τον κόσμο. Κανείς τους δεν ζήτησε να συναντηθεί με τον συνεργάτη τους, του προξενείου μετά την σύλληψη του στις 4 Οκτωβρίου. Χρειάζονται το σχετικό έγγραφο ( το κατηγορητήριο-σ.σ). Αυτό δεν θα τους το δώσει το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά το δικαστήριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν μπορούν να είναι είτε εντελώς φιλικές είτε εντελώς εχθρικές, ενώ την Τουρκία την ανησυχεί σοβαρά η διπροσωπία εκείνων που αυτοαποκαλούνται εταίροι της Άγκυρας.

«Σε όλες τις συναντήσεις που γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο δίνουν υποσχέσεις και εγγυήσεις, αλλά πίσω από την πλάτη μας παίζουν βρώμικα παιγνίδια, τα οποία έχουν αποκτήσει τέτοιο χαρακτήρα που είναι δύσκολο να τα κρύψουν», δήλωσε ο Ερντογάν και για μια ακόμη φορά κατηγόρησε τις ΗΠΑ επειδή εξοπλίζουν τους Κούρδους της Συρίας τους οποίους θεωρεί τρομοκράτες που σχετίζονται με το ΡΚΚ που έχει τεθεί εκτός νόμου στην Τουρκία. Οι σχέσεις Άγκυρας και Ουάσιγκτον επιδεινώθηκαν μετά τη σύλληψη του Τολούζ, τον οποίον οι τουρκικές αρχές κατηγορούν για διενέργεια κατασκοπείας, για δραστηριότητες που υπονομεύουν την συνταγματική τάξη της χώρας , όπως και για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τις κατηγορίες αυτές ανυπόστατες που τορπιλίζουν τις μακροχρόνιες φιλικές σχέσεις με την Τουρκία.

Από τις 8 Οκτωβρίου η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία έχει σταματήσει να χορηγεί μεταναστευτικές θεωρήσεις εισόδου (βίζες). Η Άγκυρα εν συνεχεία σταμάτησε να χορηγεί βίζες σε Aμερικανούς πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση