GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Ψύχραιμο, αλλά και αυστηρό το μήνυμα της Ε.Ε. στην Τουρκία - ΒΙΝΤΕΟ

Στα ζητήματα που συζητήθηκαν, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας καθιστώντας...


Στα ζητήματα που συζητήθηκαν, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας καθιστώντας σαφές πως ειδικά στο θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας αποφασίστηκε μία ψύχραιμη, αλλά και αυστηρή στάση από την Ευρώπη.

«Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για τον μετασχηματισμό και το μέλλον της Ευρώπης, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το Brexit και το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και τη σχέση ΕΕ-Τουρκίας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι μαζί με τους ομολόγους του της Ιταλίας και της Ισπανίας κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τις προσφυγικές ροές.

Σε ό,τι, αφορά την Τουρκία, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αποφασίστηκε να κρατήσει η Ευρώπη μία στάση ψύχραιμη αλλά αυστηρή απέναντι στην Άγκυρα, αναφορικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Οι αλλαγές στην Ευρώπη πρέπει να γίνουν με τη συμμετοχή των πολιτών, «η είδηση είναι ότι μέχρι τον Ιούνη, παρά τις διαφωνίες μας, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και επανέλαβε ότι όλοι έχουν καταλάβει πως εάν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε.

Σχετικά με το Brexit, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αναγνωρίστηκαν σημαντικά βήματα, αλλά ακόμη έχουν να γίνουν πολλά προσθέτοντας ότι «η στάση μας απέναντι στον βρετανικό λαό δεν είναι τιμωρητική, μας ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα».

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση