GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Η Ελλάδα επιστρέφει έπειτα από επτά χρόνια κρίσης

«Σήμερα η Ελλάδα επιστρέφει μετά από επτά χρόνια κρίσης που μας κόστισε σε θέσεις εργασίας και οδήγησε σε brain drain» τόνισε ο Αλέξης ...


«Σήμερα η Ελλάδα επιστρέφει μετά από επτά χρόνια κρίσης που μας κόστισε σε θέσεις εργασίας και οδήγησε σε brain drain» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων στο Σικάγο.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «σήμερα οι Έλληνες δουλεύουν σκληρά, έχουν υποστεί θυσίες και τώρα εργάζονται για το καλύτερο», ενώ εκθείασε τη σπουδαιότητα της ομογένειας.
«Όποτε μιλώ με Αμερικανούς που ζουν στην Ελλάδα ακούω το ίδιο πράγμα, ότι είμαστε στην καλύτερη (μεταξύ των δυο χωρών) στιγμή μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, από τη στιγμή που είχαμε από κοινού πολεμήσει τον φασισμό» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στην υποστήριξη των ΗΠΑ στη χώρα μας, «υποστήριξη που οδηγεί και στην αυριανή μου συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία της χώρας, τονίζοντας πως το 2017 κατεγράφη ανάπτυξη 2% και αναμένεται το 2018 να κλείσει με ρυθμούς ανάπτυξης 2,4%. «Πιάσαμε τους στόχους μας για πρωτογενές πλεόνασμα τα τελευταία δυο χρόνια και θα τους πετύχουμε και αυτή τη χρονιά», υπογράμμισε.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές, υπογραμμίζοντας πως χτίζουμε την εμπιστοσύνη μέρα με τη μέρα. Επισήμανε τα θετικά στοιχεία της πορείας της βιομηχανικής παραγωγής τα οποία καταγράφουν αύξηση κατά 6%, ενώ και ο τουρισμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας τον εθνικό στόχο για 35 εκατομμύρια τουρίστες το 2021.
Για τις επενδύσεις είπε ότι το πρώτο τετράμηνο του 2017 αυξήθηκαν κατά 11.2%, ενώ και ο δείκτης εξαγωγών κινήθηκε ανοδικά με αύξηση 15% το πρώτο οκτάμηνο του 2017.
«Το πλέον σημαντικό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «είναι η μείωση της ανεργίας κατά 5,4% την τριετία 2014-2017 και θα πέσει ακόμα πιο χαμηλά κατά 7,4% την επόμενη χρονιά». «Φυσικά τίποτα δεν έγινε τυχαία, Προωθήσαμε ένα απαιτητικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων (περισσότερων των 400 μέτρων) στο φορολογικό σύστημα, στην αγορά προϊόντων, στο δικαστικό σύστημα, στην υγεία, στον τομέα της ενέργειας και φυσικά και στο οικονομικό κλίμα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Ο στόχος μας είναι να προχωρήσουμε μπροστά με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, εξωστρεφές, φιλικό στην επιχειρηματικότητα που θα αναδεικνύει το ανθρώπινο δυναμικό, είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.
Θα ήθελα όμως να αναφερθώ στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει ώστε να μπορεί να επιτευχθεί αυτό ο στόχος, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας τις 10 ενέργειες που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων η διαδικασία Fast Track για στρατηγικές επενδύσεις, τις συνεργασίες με την Παγκόσμια Τράπεζα, τη μείωση της γραφειοκρατίας, φορολογικά κίνητρα για μεγάλες επενδύσεις που δημιουργούν σταθερές θέσεις εργασίας.
Η ανάπτυξη της οικονομίας δημιουργεί μια σταθερότητα και ενδυναμώνει το ρόλο μας για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, επισήμανε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη βάση και την προοπτική συνδέεται το κοινό μέλλον Ελλάδας- ΗΠΑ.
«Δεν είναι μόνο οικονομικό ή διπλωματικό (το κοινό μας μέλλον) αλλά είναι μια σχέση μείζονος γεωστρατηγικής σημασίας λόγω του κομβικού ρόλου της χώρας μας στη σταθερότητα της περιοχής» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση