GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για το περιστατικό με τον Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό

Την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας προκάλεσε το περιστατικό με τα μέλη του Ρουβίκωνα σε γραφείο γιατρού στο νοσοκομεί...


Την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας προκάλεσε το περιστατικό με τα μέλη του Ρουβίκωνα σε γραφείο γιατρού στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει: "Ο ιατρικός κόσμος της χώρας και ιδιαίτερα όσοι εργάζονται στο πολύπαθο ΕΣΥ κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, για να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς, πρέπει να μπορούν να ασκούν το ιατρικό λειτούργημα στο χώρο εργασίας τους σε συνθήκες ασφάλειας κι αξιοπρέπειας.

Αυτές τις συνθήκες πρέπει να τους τις διασφαλίζει το επίσημο Κράτος.

Το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) περιστατικό στον Ευαγγελισμό και οι τραμπουκισμοί σε βάρος ενός γιατρού, αποδεικνύει ότι το Κράτος είναι υπό διάλυση και η κοινωνία μας σταδιακά μετατρέπεται σε ζούγκλα.

Αυτά που ζούμε σήμερα, όπου δυναμικές μειοψηφίες καταλύουν με ευκολία τους νόμους κι εξευτελίζουν ατιμώρητοι άλλους πολίτες , δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτά.

Η απόδοση δικαιοσύνης και η αντιμετώπιση πιθανών παραβατικών συμπεριφορών δεν μπορεί να γίνεται με κανόνες αυτοδικίας.

Για τους λειτουργούς της υγείας που παραβαίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη, προβλέπονται συγκεκριμένες, νόμιμες διαδικασίες για την τιμωρία τους. Δεν θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε Φαρ Ουέστ.

Η βία γεννά βία κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Η ευθύνη της Κυβέρνησης είναι τεράστια γι αυτόν τον ηθικό κατήφορο που παίρνει η χώρα.

Τα διαρκώς επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας με τους ίδιους κάθε φορά πρωταγωνιστές, πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα από το Κράτος αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Η σιωπή είναι συνενοχή.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει άμεσα να καταδικάσει το περιστατικό με ξεκάθαρη δημόσια δήλωση. Ο δε κ. Τόσκας δεν έχει καμία πια δικαιολογία. Οφείλει άμεσα είτε να συλλάβει τους δράστες της σημερινής επίθεσης, είτε να παραιτηθεί.

Ο ΙΣΑ καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση