GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η «Γιορτή της Δημοκρατίας» και η διαφωνία για τις ΚΟ

Της Μαριτίνας Ζαφειριάδου Την τελική ευθεία για τις εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά, σε λιγότερο...


Της Μαριτίνας Ζαφειριάδου

Την τελική ευθεία για τις εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, εγκαινίασαν και επισήμως χθες οι εννέα υποψήφιοι αρχηγοί, δίνοντας το δικό του στίγμα ο καθένας.

Τον τόνο στο ντιμπέιτ που φιλοξένησε η δημόσια τηλεόραση έδωσε η Φώφη Γεννηματά, όταν κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη της Κεντροαριστεράς.

«Κάντε την 12η Νοεμβρίου μία γιορτή Δημοκρατίας, η σκυτάλη είναι στα χέρια σας», είπε, καλώντας τον κόσμο σε συμμετοχή, ώστε να κερδηθεί το πρώτο μεγάλο "στοίχημα" του χώρου. Η ίδια, εξάλλου, έβαλε στο κέντρο της πολιτικής του χώρου τον Άνθρωπο και διαβεβαίωσε ότι δεν θα αφήσει μία ολόκληρη γενιά να πάει χαμένη. «Το μέλλον θα έχει τη δική μας υπογραφή και όχι της κρίσης», είπε.

Και ενώ στο αίτημα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής της Κεντροαριστεράς συμφώνησαν όλοι οι υποψήφιοι, από την πρώτη τηλεμαχία παρουσία και των εννέα, δεν έλειψαν οι αιχμές μεταξύ τους.

Την αρχή έκανε ο Γιάννης Μανιάτης, όταν υποστήριξε για την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη πως έδωσαν ό,τι είχαν να δώσουν, και για τον Γιώργο Καμίνη, δεν μπορεί κανείς να είναι και δήμαρχος και αρχηγός κόμματος.

Το γάντι σήκωσε γρήγορα η Φώφη Γεννηματά, για να θυμίσει στον Γιάννη Μανιάτη ότι όταν παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ ήταν έβδομο κόμμα, με αποτέλεσμα ο ίδιος να μην εκλεγεί καν βουλευτής στην Αργολίδα, στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και πως έκαναν μεγάλο αγώνα για να εκλεγεί στις επόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Λίγο αργότερα, ανταπάντησε και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως ήταν η Χρυσή Αυγή που «κίνησε γη και ουρανό» για να μην εκλεγεί το 2015, διότι ως Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ήταν ο πρώτος, όπως είπε, που συγκρούστηκε ανοιχτά μαζί της και στοχοποιήθηκε από αυτή, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του.

Την πραγματική κόντρα, όμως, ανέδειξε με ερώτησή του προς τον Σταύρο Θεοδωράκη και την Φώφη Γεννηματά, ο Νίκος Ανδρουλάκης, που θέλησε να μάθει αν θα ενοποιήσουν τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων τους προκειμένου να έχουν κοινή στάση σε όλα τα θέματα και να μην επαναληφθούν φαινόμενα σαν αυτό της διαφορετικής ψήφου στο νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

«Η απόφαση που έχουμε πάρει με την Φώφη Γεννηματά είναι τολμηρή. Ο πρόεδρος που θα εκλεγεί στις 12 Νοεμβρίου θα έχει το τιμόνι και θα καθοδηγεί τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, που δεν διαλύονται», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να δηλώνει πως δεν θα επαναλάβει όσα έχουν συμφωνήσει, γιατί όταν δίνει τον λόγο της τον τηρεί απόλυτα.

«Έλαβα το μήνυμα», είπε εκτός χρόνου ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για απόφαση μη ενοποίησης των δύο ΚΟ που ελήφθη μεταξύ των δύο επικεφαλής τους ερήμην των υπόλοιπων υποψηφίων, ενώ γρήγορα ακολούθησαν και άλλοι υποψήφιοι. Μία ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα και μία φωνή, ζήτησε για την παράταξη ο Γιώργος Καμίνης, μία Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο Γιάννης Μανιάτης, ενώ ότι δεν μπορεί να δεχθεί να υπάρχουν δύο ΚΟ την επόμενη μέρα υποστήριξε και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση