GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ιταλία ζήτησε από τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας να εγκαταλείψει τη χώρα

Η Ιταλία απαίτησε από τον νέο πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας, η διαδικασία διαπίστευσης του οποίου δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη, να εγκαταλε...


Η Ιταλία απαίτησε από τον νέο πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας, η διαδικασία διαπίστευσης του οποίου δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη, να εγκαταλείψει τη χώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και τις δοκιμές πυρηνικών όπλων στις οποίες προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ.

«Αποφασίσαμε να διακόψουμε τη διαδικασία διαπίστευσης. Ο πρεσβευτής θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο σε συνέντευξή του στη La Repubblica, η οποία δημοσιεύθηκε στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας.

«Θέλουμε να κάνουμε τη Βόρεια Κορέα να καταλάβει ότι η απομόνωσή (της) είναι αναπόφευκτη εάν δεν αλλάξει πολιτική», πρόσθεσε ο Αλφάνο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η Ιταλία δεν διακόπτει τις διμερείς διπλωματικές σχέσεις, διότι «είναι πάντα χρήσιμο να διατηρείται ένας δίαυλος επικοινωνίας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση