GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκλονισμένος ο νομικός κόσμος από τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Τη θλίψη τους και τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εκφράζουν με ανακοινώσεις τους επαγ...


Τη θλίψη τους και τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εκφράζουν με ανακοινώσεις τους επαγγελματικές ενώσεις δικηγόρων και συμβολαιογράφων.
Η πρώτη αντίδραση ήρθε χθες από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, του οποίου διέτελεσε αντιπρόεδρος το θύμα. Οι δικηγόροι της Αθήνα αποφάσισαν να κατέλθουν σε επταήμερη αποχή ως ελάχιστη αντίδραση και ένδειξη πένθους. «Ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του αγαπημένου συναδέλφου μας Μιχάλη Ε. Ζαφειρόπουλου αλλά και ως ελάχιστη αντίδραση κατά της τυφλής δολοφονικής βίας στους ασκούντες το δικηγορικό λειτούργημα απέχουμε των καθηκόντων μας από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράσταση του δικαστικού σώματος και των δικαστικών υπαλλήλων» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, αφού τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του συναδέλφου Δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, υιοθέτησε ομόφωνα τη πρόταση του Προέδρου του, Β. Αλεξανδρή εξειδικεύοντας την χθεσινή απόφαση του για αποχή μέχρι την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, ως εξής:
1. Αποχή καθ΄ όλο το εργάσιμο ωράριο των δικαστηρίων από την Παρασκευή 13.10.2017 έως και την Τρίτη 17.10.2017.
2. Αποχή από την συζήτηση των υποθέσεων στα ακροατήρια από τις 13.00 έως το πέρας του ωραρίου, από την Τετάρτη 18.10.2017 έως και την Παρασκευή 20.10.2017.
3. Σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σήμερα στις 20.00.
4. Παράσταση του ΔΣ στην νεκρώσιμη ακολουθία.
5. Ονοματοδοσία της Αίθουσας Εκδηλώσεων του ΔΣΑ ως: «Αίθουσα Μιχάλη Ζαφειρόπουλου».
6. Δωρεά ΔΣΑ σε φιλανθρωπικό σκοπό επιλογής της οικογένειας του εκλιπόντος.
7. Συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για την ενημέρωση σχετικά με την πορεία των ερευνών και την λήψη μέτρων ασφαλείας για τους δικηγόρους.
8. Σύσταση Επιτροπής του ΔΣΑ για την λήψη και εξειδίκευση μέτρων προστασίας των δικηγόρων στους χώρους εργασίας τους.
Αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους αποφάσισε και η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. «Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του συναδέλφου-δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αποφάσισε την πανελλαδική αποχή των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, την προσεχή Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 και Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017» αναφέρει η ανακοίνωση.
«Η κοινότητα των ποινικολόγων είναι συγκλονισμένη από την είδηση της δολοφονίας του συναδέλφου μας Μιχάλη Ζαφειρόπουλου» επισημαίνει από την πλευρά της η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων. «Ο Μιχάλης υπηρέτησε με εντιμότητα, παρρησία και ευπρέπεια το λειτούργημα του συνηγόρου και στην πολυετή θητεία του διακρίθηκε για την αφοσίωση στους εντολείς του και την ευγένεια και αλληλεγγύη προς τους ομοτέχνους του» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Τέλος, οι ποινικολόγοι αναφέρουν ότι συμμετέχουν «στην οδύνη της εξαίρετης οικογένειας του φίλου μας» και προσδοκούν «στον εντοπισμό και τιμωρία των άνανδρων δραστών του στυγερoύ φόνου».
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καταδικάζει «με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση» εναντίον του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους του δολοφονηθέντος δικηγόρου.
«Η αποτρόπαιη αυτή πράξη, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός έγκριτου συναδέλφου, δείχνει την έλλειψη στοιχειώδους προστασίας του πολίτη και την κρίση των θεσμών που βιώνει η χώρα μας καθημερινά» αναφέρεται σε ψήφισμα που εξέδωσε ο ΔΣΘ.
«Οι δικηγόροι» -συνεχίζει το ψήφισμα- «θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο την άσκηση των καθηκόντων μας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη χωρίς το φόβο κάθε είδους βίας απ' όπου κι αν αυτή προέρχεται».
Ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδας με αφορμή την αποτρόπαιη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αναφέρει: «Η βάρβαρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εξαίρετου φίλου και Νομικού, γνωστού για το ήθος, την ευπρέπεια και τον επαγγελματισμό του αποστερεί την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη Νομική επιστήμη την οποίαν υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια .
Ο ΣΔΕΕ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και ελπίζει σε άμεση διαλεύκανση του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος.»
«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη στυγνή δολοφονία του συναδέλφου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ενός συναδέλφου, ο οποίος διακρινόταν όχι μόνο για την επιστημονική του κατάρτιση, αλλά πρωτίστως για το ήθος του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει τους κινδύνους άσκησης του νομικού επαγγέλματος που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στη λειτουργία της Δημοκρατίας», αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.
Αναβάλλεται η παναδικαστική συγκέντρωση
Αναβάλλεται, η προγραμματισμένη για αύριο πανδικαστική συγκέντρωση, σε ένδειξη συμπαράστασης των δικαστών και εισαγγελέων στο βαθύ πένθος από την απώλεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Η πανδικαστική συγκέντρωση, με μοναδικό θέμα το συνταξιοδοτικό και τις μειώσεις των συντάξεων των δικαστών και εισαγγελέων αναβλήθηκε για την επόμενη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και ώρα 15:00, στο Εφετείο Αθηνών.
«Οι Δικαστικές Ενώσεις της Χώρας εξ αφορμής της απεχθούς δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εκφράζουν τη βαθύτατη οδύνη τους και συμπαρίστανται στην οικογένειά του και στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, του οποίου υπήρξε εξέχον μέλος, διακρινόμενος για την ευπρέπειά του, το ήθος του και τη νομική του επάρκεια» αναφέρουν οι δικαστικές ενώσεις της χώρας.
Ενός λεπτού σιγή
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε χθες μέσα στο γραφείο του, τηρήθηκε σήμερα κατά την έναρξη της μείζονος Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, κατά την έναρξη της Ολομέλειας του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, σήμερα το μεσημέρι, εξέφρασε «τη βαθύτατη θλίψη του για τη στυγερή δολοφονία του διακεκριμένου δικηγόρου Αθηνών και συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, Μιχαήλ Ζαφειροπούλου». Επίσης, τόνισε ότι εκφράζει «τη συμπαράστασή του στο δικηγορικό Σώμα για την πολύ σημαντική συμβολή του στην εμπέδωση του κράτους δικαίου».
Στη συνέχεια, τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας του ΣτΕ επρόκειτο να συζητηθούν τέσσερις υποθέσεις που αφορούσαν τον νέο ασφαλιστικό νόμο. Οι υποθέσεις επρόκειτο να συζητηθούν την περασμένη Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, αλλά λόγω της εξαίρεσης της εισηγήτριας συμβούλου Επικρατείας Σπυρδούλας Χρυσικοπούλου αναβλήθηκαν για σήμερα. Όμως, λόγω της επταήμερης αποχής των δικηγόρων που αποφάσισε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αναβλήθηκαν εκ νέου για την 1η Νοεμβρίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση