GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΙΛΙΑΔΕΣ! ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας...

Εργατική Αλληλεγγύη    13/10/17 Χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 13/10 το πρωί ...

 13/10/17
Χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 13/10 το πρωί στην πλατεία δημαρχείου στην Αθήνα σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση ενάντια στην απόφαση του διοικητή της ΕΤΕ Φραγκιαδάκη και της διοίκησης της τράπεζας να σταματήσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις της στο Λογαριασμό Επικούρησης ΛΕΠΕΤΕ. Η κατάργηση της πληρωμής προς το ΛΕΠΕΤΕ θα σημάνει την άμεση μείωση των συντάξεων σε 16.000 συνταξιούχους της Εθνική μέχρι και 50% ενώ θα εξαφανίσει στην ουσία και την δυνατότητα ασφάλισης πάνω από 25.0000 εργαζόμενων και συνταξιούχων αφού το ΤΥΠΕΤ, το ταμείο υγείας, χωρίς την στήριξη του ΛΕΠΕΤΕ είναι δεδομένο πως θα καταρρεύσει.

Η κινητοποίηση της Παρασκευής, μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις τραπεζοϋπαλλήλων εδώ και χρόνια, έστειλε το μήνυμα πως απέναντι στην αδιαλλαξία του Φραγκιαδάκη και της διοίκησης της ΕΤΕ συνταξιούχοι και εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους απεργίες και συγκεντρώσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα κάθε περιφέρειας ξεκινώντας στις 18/10 στη Λάρισα και στις 20/10 στην Πάτρα, ενώ την επόμενη βδομάδα σειρά παίρνει η Θεσσαλονίκη.

“Μετά από 70 χρόνια η διοίκηση, θέλει να «ξεφορτωθεί» από πάνω της την υποχρέωση να πληρώνει για την επικούρηση και πάνω απ’ όλα για την υγεία μας. Αυτό δεν συμβαίνει μονάχα στην Εθνική Τράπεζα. Πριν λίγους μήνες οι συνταξιούχοι της πρώην Ιονικής βρίσκονταν για ένα μήνα έξω από το κεντρικό της Alpha γιατί αντίστοιχα η διοίκηση της τράπεζας δεν έδινε τα χρήματα στο δικό τους ταμείο. Επίσης αυτές τις μέρες, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για να μην αφήσουν καναλάρχες και κυβέρνηση να οδηγήσουν σε λουκέτο το δικό τους ταμείο επικούρησης και Υγείας (ΕΔΟΕΑΠ)”, αναφέρεται στην προκήρυξη που μοίρασε κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης ο Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια που στήριξε την κινητοποίηση.

“Παντού η μάχη για να υπερασπίσουμε τα ταμεία μας είναι ανοιχτή. Οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη να αναγκάσουμε την κυβέρνηση και την διοίκηση της Εθνικής να κάνουν πίσω. Σε κάθε κατάστημα, χρειάζεται να προχωρήσουμε σε συνελεύσεις και να συζητήσουμε για την ανάγκη κλιμάκωσης. Να εξηγήσουμε υπομονετικά ότι το ΛΕΠΕΤΕ δεν αφορά μονάχα όσους δίνουν εισφορές αλλά όλους αφού αυτό που πραγματικά διακυβεύεται είναι η κατάρρευση του ΤΥΠΕΤ. Να ξαναενεργοποιήσουμε τις επιτροπές καταστημάτων και όπου δεν υπάρχουν να στήσουμε νέες.

Η σύγκρουση χρειάζεται να κλιμακωθεί πέρα από τις 24ωρες απεργίες. Για να στριμωχτεί η κυβέρνηση και η διοίκηση της Εθνικής χρειάζεται απεργία που θα νεκρώσει την τράπεζα για πολλές μέρες. Χρειάζεται άμεση ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου των σωματείων της ΕΤΕ. Δεν χωράει πλέον ούτε “οικονομία δυνάμεων”, ούτε “οικονομία πόρων” για να σώσουμε τα ταμεία μας και το ίδιο μας το μέλλον.

Να απαιτήσουμε από την ΟΤΟΕ να προχωρήσει σε παντραπεζική απεργία συμπαράστασης. Χρειάζεται ομάδες απεργών και συναδέλφων συνταξιούχων να οργανώσουμε εξορμήσεις σε άλλες τράπεζες και να ενημερώσουμε για τον αγώνα που δίνουμε και την σημασία της δικής τους αλληλεγγύης”, καταλήγει η προκήρυξη του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια.

Εκτός από τα σωματεία εργαζόμενων και συνταξιούχων της Εθνικής, ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ, ΣΕΠΕΤΕ, ΣΣΕΤΕ, στην κινητοποίηση πήρε μέρος με στάση εργασίας το σωματείο εργαζόμενων στο ΤΥΠΕΤ, την συγκέντρωση στήριξε η ΓΣΕΕ και η ΟΤΟΕ, ενώ εκτός από το Συντονισμό Ενάντια στα Μνημόνια στην κινητοποίηση πήρε μέρος και το ΠΑΜΕ.

www.ergatki.gr
www.sekonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση