GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απόπειρα επικοινωνίας με τη Β. Κορέα

Η Βόρεια Κορέα δεν έδειξε «κανένα ενδιαφέρον» για συνομιλίες με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου η εκπρόσωπος του Στέιτ Ν...


Η Βόρεια Κορέα δεν έδειξε «κανένα ενδιαφέρον» για συνομιλίες με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παρά το άνοιγμα από την Ουάσινγκτον «διαύλων επικοινωνίας» με την Πιονγκγιάνγκ.
«Οι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Χέδερ Νάουερτ, υπενθυμίζοντας παράλληλα την ύπαρξη «πολλών διαύλων για να επικοινωνούμε με επισήμους στους κόλπους του βορειοκορεατικού καθεστώτος», στους οποίους αναφέρθηκε κατά την επίσκεψη του στο Πεκίνο και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.
Ο Τίλερσον είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι ΗΠΑ «βολιδοσκοπούν» τη βούληση του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ-Ουν να αρχίσει συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμά του.
«Θέτουμε ερωτήσεις. Έχουμε γραμμές επικοινωνίας με την Πιονγκγιάνγκ, δεν είμαστε σε πλήρες σκοτάδι, έχουμε δύο ή τρεις διαύλους ανοικτούς με την Πιονγκγιάνγκ», έλεγε χαρακτηριστικά ο Τίλερσον μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Η Ουάσινγκτον διαβεβαιώνει τώρα πως αυτή η απόπειρα διαλόγου έμεινε χωρίς απάντηση, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν έχουν εμπλακεί σε μια βίαιη φραστική κλιμάκωση.
Λίγο πριν από τις δηλώσεις του Ρεξ Τίλερσον, ένας κρατικός βορειοκορεατικός οργανισμός αρμόδιος για την εξωτερική προπαγάνδα διατύπωσε σήμερα νέες ύβρεις εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον «γέρο ψυχοπαθή» σε «αποστολή αυτοκτονίας για να προκαλέσει μια πυρηνική καταστροφή που θα μετατρέψει την Αμερική σε ωκεανό από φλόγες».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση