GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλες ζημιές από τη χαλαζόπτωση στη Φθιώτιδα - ΦΩΤΟ

Ανυπολόγιστες χαρακτηρίζονται οι ζημιές που προκλήθηκαν από την ισχυρή χαλαζόπτωση στην περιοχή της Φθιώτιδας σύμφωνα με την πρώτη εκτίμ...


Ανυπολόγιστες χαρακτηρίζονται οι ζημιές που προκλήθηκαν από την ισχυρή χαλαζόπτωση στην περιοχή της Φθιώτιδας σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των γεωτεχνικών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές αλλά και τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ που βρέθηκαν στους δήμους που χτύπησε η κακοκαιρία.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές καταγράφονται στις ελαιοκαλλιέργειες και ιδιαίτερα στις περιοχές που καλλιεργούν βρώσιμη ελιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος των Λοκρών και ιδιαίτερα οι Λιβανάτες και η Αρκίτσα είναι οι περιοχές στις οποίες εντοπίζεται το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς καθώς πρόκειται για κατεξοχήν ελαιοπαραγωγικές περιοχές, με τους παραγωγούς να μιλούν για ποιοτικά υποβαθμισμένο καρπό από το χαλάζι.

Το σύνολο του πολιτικού κόσμου της περιοχής με ανακοινώσεις τους ζητούν άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ καθώς όπως διαπιστώνουν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής βρίσκονταν σε ένα ευαίσθητο στάδιο όπως είναι αυτό της συγκομιδής. Σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος καθυστέρησης αλλά επείγουν οι διαδικασίες από τους διάφορους φορείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσουν σε αποζημιώσεις.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: lamianow.gr, altpressfthiotida.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση